Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere

Tikšanās iesākās ar nelielu filmu par pašu deputāti, par tās ikdienu gan Eiropas parlamentā, gan Latvijā, par viņu dzirdējām gan kolēģu vērtējumu, gan partneru domas.  Filma deva priekšstatu, ka deputātes darbs ir plānots, saspringts un prasa nenogurstošu uzmanību un zināšanas.

Inese Vaidere ir deputāte, kura strādā arī Eiropas Parlamenta (EP) iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā. Komitejā, kurā patreiz svarīgākais jautājums ir duālā pārtika. Deputāte deva izskaidrojumu šim termiņam, pamatoja jautājuma svarīgumu. Pastāstīja kā šis jautājums tika un tiks risināts,  kādi būs Eiropas Parlamenta pieņemtie lēmumi.

Runājot par tikko izskatītiem EP jautājumiem, deputāte informēja, ka EP padarījis vieglāku pārrobežu iepirkšanos internetā, pamatoja savu balsojumu par laika maiņas lietderību. 

Kā jau bibliotēkā, daudz tika runāts par deputātes grāmatām. Noskaidrojām, kur visam atrodas laiks un iespējas.

Klāt esošiem bija dota iespēja uzklausīt deputātes viedokli par latviešu valodu Latvijā, par partijas “Vienotība” izredzēm Saeimas vēlēšanās.

Sarunas noslēdzās ar sadzīviskie jautājumiem – kāda ir ikdiena, cik garas ir darba stundas, kādi dzīves apstākļi Briselē, Strasbūrā. 

Pasākuma laikā iepazinām gudru, erudītu, inteliģentu cilvēku, kura darbs, kā pati deputāte saka savā grāmatā, ir Misija Latvijai.

 

Anita Strokša

Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja