Aloja

Uzņēmumi vēl var pieteikties Export Express atbalsta programmai

eksports

Līdz 2018. gada 18. martam Latvijas un Igaunijas uzņēmumiem ir iespēja pieteikt dalību eksporta atbalsta programmā Export Express.

 

Uzņēmumiem, kas vēlas pilnveidot savu eksporta stratēģiju, tiks nodrošināts atbalsts pieredzējušu mentoru un ekspertu vadībā vesela gada garumā.

 

Vai Tavs uzņēmums ir gatavs eksportam? To vari novērtēt, izmantojot bezmaksas eksporta sagatavības testu, kuru iespējams lejupielādēt šeit: https://www.exportexpress.eu/checklist

 

Ieguvumi no dalības programmā:

  • Meistarklases un individuālas apmācības biznesa attīstībā, eksportā, mārketingā un investīciju piesaistē;
  • Konsultācijas eksporta uzsākšanā: kontaktu dibināšana, darbs ar partneriem un klientiem;
  • Pieredzes pārņemšanas vizītes pie veiksmīgiem eksportējošiem uzņēmumiem Latvijā un Igaunijā;
  • Dalība kopīgā tirdzniecības misijā (Eiropas Ekonomiskās zonas robežās).

 

Lai pieteiktos dalībai atbalsta programmā, jāaizpilda pieteikuma anketa mājas lapā www.exportexpress.eu. Tāpat mājas lapā iespējams iepazīties ar visu atbalsta programmas saturu un ieguvumiem.

 

Iesniegtos pieteikumus izvērtēs Igaunijas un Latvijas ekspertu komanda, un daudzsološākie pretendenti tiks aicināti piedalīties intervijā šī gada 5. aprīlī Valmierā, vai attālināti (Skype). Interviju rezultātā tiks izvēlēti 24 uzņēmumi, kuru pirmās apmācības mentoru un ekspertu vadībā notiks šī gada 17.-19. aprīlī Igaunijas pilsētā Tartu.

 

Programmu realizē vadošā eksporta aģentūra Baltijas valstīs – SIA Gateway & Partners un biznesa atbalsta organizācijas: Ventspils Augsto tehnoloģiju parks, Valmieras attīstības aģentūra, Pērnavas apgabala Biznesa un attīstības centrs un Tartu Zinātnes parks.

 

Programma ir izveidota Interreg Igaunijas-Latvijas pārrobežu projekta “Brave Idea Support Programme” (B-Idea), Nr. Est-Lat 47 ietvaros.

Augstākminētā publikācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

 

Informāciju sagatavoja:

Inta Ezermale

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Projektu vadītāja

inta.ezermale@vatp.lv, +371 26399091