Aloja

Alojas Mūzikas un mākslas skolas koklētāju aktivitātes

Alojas Mūzikas un mākslas skolas koklētājiem šis laiks ir radošu un profesionāli bagātinošu aktivitāšu pilns. Gads iesākās darbīgi, Alojas MMS koklētājiem bagātinot Mazsalacas MMS 25 gadu jubilejas koncertu. Kopā ar mazsalaciešiem tika izveidots ansamblis un vairāki skaņdarbi nospēlēti kopīgi, radot patiesu jubilejas sajūtu.

 

Februāris nāca ar jauniem radošiem izaicinājumiem. 14. februārī devāmies uz Jelgavu, lai piedalītos Latvijas koklētāju Dziesmu svētku repertuāra kopmēģinājumā.

 

24.februārī Alojas Mms koklētāji Monta Milda Grīnberga, Marija Alise Jenča un Emīls Kārlis Grīnbertgs piedalījās II starptautiskā festivāla “Koklē vēju vanadziņš” solistu konkursā Saulkrastos. Dalībniekiem bija dots uzdevums sacerēt un iestudēt arī pašiem savu tautasdziesmas apdari. Audzēkņiem tas izdevās lieliski. Emīls Kārlis Grīnbergs saņēma “Solveigas balvu”, kas šajā konkursā tiek piešķirta par labāko tautasdziesmas apdari. Konkursa rīkotājiem ir ideja interesantākās apdares izdot krājumā, starp tām tad būs arī mūsu skolas audzēkņu darbi.

 

Latvijas kokļu dzīvē  27.un 28.februārī norisinājās Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas kokles klases 70 gadu jubileja. Ar to saistītajos pasākumos un koncertos kā soliste uzstājās Alojas MMS skolotāja Ieva Veide.

 

Arī martā neesam atslābuši. 9.martā devāmies uz Madonu, kur norisinājās Vidzemes reģiona koklētāju koncerts ceļā uz Dziesmu svētkiem “Pastāsti, man vecmāmiņ…”.

 

Vēl mums jāpierāda sava profesionālā sagatavotība Dziesmu svētku skatē, kas mūsu ansamblim norisināsies 14.aprīlī Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Lai mums viss labi izdodas!

 

Alojas Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Ieva Veide