Aloja

Ungurpils “SALĀ” uzņem Vidzemes Plānošanas reģiona rīkotā semināra dalībniekus

21. martā Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā – bibliotēkā “SALA” notika Vidzemes Plānošanas reģiona rīkots seminārs par publiskā atbalsta iespējām reģionu maziem un vidējiem uzņēmumiem inovatīvu produktu izstrādei ES projekta RATIO ietvaros.

 

Semināra atklāšanā klātesošos uzrunāja Alojas novada pašvaldības vadītājs Valdis Bārda vēlot radošu un idejām piepildītu dienu.

 

Tikšanās laikā notika diskusija par pašvaldību un uzņēmumu iesaisti LIAA un Valmieras Biznesa inkubatora piedāvājumos un atbalsta programmās, Enterprise Europe Network Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā pārstāvji stāstīja par atbalsta iespējām uzņēmējiem un pašvaldībām, tāpat tika uzklausīti argumenti par uzņēmumu iesaistīšanos klasteros. Izvērtās diskusija un ideju apmaiņa par pašvaldību pieredzi uzņēmēju aktivizēšanā. LAD piedāvātāja atbalsta programmas jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei un speciālistu kompetenču ieguvei un paaugstināšanai. Valsts izglītības attīstības aģentūra informēja par pieaugušo kompetenču pilnveidi un jaunu, augsti kvalificētu speciālistu piesaisti, izmantojot dažādas programmas.

 

Noslēgumā Alojas novada domes priekšsēdētājs V.Bārda semināra dalībniekus aicināja ekskursijā pa Alojas novada atbalsta centru-bibliotēku “SALA”, iepazīstinot interesentus ar energoefektīvo ēku un tās piedāvājumu un iespējām.

Plašāk lasiet Vidzemes Plānošanas reģiona mājas lapā 

 

Zanes Lapšānes-Celmas foto

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko