Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās rakstniece Māra Jakubovska

Pie Staiceles sākumskolas skolēniem, VKKF projekta “Rakstnieks raksta bērniem – 2”ietvaros,  viesojās rakstniece Māra Jakubovska. Rakstniece, kura raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Raksta gan stāstus, gan pasakas, gan romānus, gan lugas mazajiem pašdarbības kolektīviem.

 

Šoreiz saruna vijās ap viņas piecām bērnu grāmatām. Grāmatām, kurās bērniem vienkāršā valodā, caur literāriem tēliem skaidrotas mūsdienu aktuālas problēmas. 

 

Par dzīvniekiem, kuriem jāmājo dzīvnieku patversmēs, un cik viņi ir laimīgi un pieķeras saimniekam, kurš to ir paņēmis uz mājām.  Fakts par neierobežoto dzīvnieku mīlestību izskan rakstnieces grāmatās par sunīti Rufi.  Rakstniece dalījās atmiņās par to kā sunītis sākotnēji mitinājies pie bezpajumtniekiem, par to kā Rufis nokļuvis viņu ģimenē un par to, cik viss galu galā beidzies labi un cik daudz jauka piedzīvots no kopā būšanas!

 

Otra aktuālā problēma – sadzīves atkritumi. Pasakā „Meža detektīvs” autore stāstīja, kādas negaidītas likstas piemeklē meža dzīvnieciņus, kukaiņus un augus, kad mežā kāds ir izmetis savus sadzīves atkritumus.

 

Abas aktuālās tēmas papildināja ļoti emocionālas prezentācijas, kuras pavadīja gan bērnu, gan rakstnieces komentāri.

 

Bijām patīkami pārsteigti, ka viešņa bija parūpējusies par  dzīvnieku fotogrāfijām uz kurām jau bija rakstnieces autogrāfi, pie tādām savdabīgām grāmatzīmēm tika ikviens klātesošais.

 

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja