Aloja

Brīvības svētku svinības Alojas novadā + fotomirkļi

IMG-20180507-WA0007

4. maijā Alojas novada ciemos, pagastos un pilsētās atzīmēja Brīvības svētkus.

Brīvzemnieku pagasta Ozolmuižā sanākušie klausījās pašdarbnieku sagatavoto koncertu, bet pēc tam kopīgi klāja galdu un svinēja svētkus kopā ar ģimeni, kaimiņiem un draugiem.

 

Braslavas pagastā Brīvības svētkus atzīmēja vairākās apdzīvotajās vietās – Urgā pie veco ļaužu pansionāta dziedāšana kopā ar mūziķi Mārtiņu Elsiņu izvērtās vairāku stundu garumā, tāpat Vilzēnos un Braslavā pie klātiem galdiem sanākušie dziedāja, mielojās un sarunājās. Visās svinību vietās dobēs tika dēstītas pupas, kas simbolizē labestību un draudzību starp pagasta ļaudīm.

 

Alojā svētku dienas priekšpusdienā Dienas centrā interesenti tikās radošajās darbnīcās, kur kopā ar Alojas radošā kluba “Liepale” dalībniecēm varēja apgūt aušanas, rotu gatavošanas un maizes cepšanas prasmes. Pagalmā bija iespēja izspēlēt senās ielu spēles un apgūt arī jaunas. Svētku otrajā daļā tika klāts svētku galds un dziedātas skaistākās latviešu dziesmas. 

 

Staicelē pie muzeja svētku svinētāji raudzīja, kā saimniece Sanda Bērziņa sien sieru, baudīja dažādus siera veidus, malkoja gardu kakao, tēju un cepa pīrādziņus. Radoši darbojās mazākie staicelieši, krāsojot koka zivis. Tāpat interesenti muzejā varēja aplūkot balto galdautu izstādi, dziedāja un muzicēja kopā ar akordeonistu Dzintaru Spidānu.

 

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko

Liānas Lilenblates-Sipko, Daces Šķepastes, Eināra Bērziņa, Vivitas Vītiņas, Gunas Krūmiņas, Markusa Sipko foto

[Not a valid template]