Aloja

Gatavojoties 9. maija Eiropas eksāmenam, aizvadīta viktorīna “Es un ES”

Gatavojoties 9. maija Eiropas eksāmenam, Staiceles ESIP punkts kopā ar Staiceles vidusskolas bibliotekāri un Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu, organizēja viktorīnu „Es un ES”.

Skolā bija noorganizētas piecas komandas, no kurām četrās komandās  bija 6. – 9. klašu skolēni, vienā – pedagogi. Jautājumus viktorīnai sagatavoja Staiceles ESIP, tie skāra gan ES vēsturi, gan politiku, gan ģeogrāfiju, gan ES saistību ar Staiceli. Pavisam 35. jautājumi  uz kuriem atbildi varēja dot tūliņ, tā iegūstot 5. Punktus, varēja atbildes meklēt internetā – ieguva 3. Punktus, bet kas galīgi netika galā, tam aploksnē bija sagatavota puzle, bet ieguvums tikai viens punkts.  Pēdējo variantu nācās izmantot tikai divas reizes. Bērni bija ļoti atraktīvi – ļoti labi zināja atbildes, taču visgrūtāk gāja ar vietējiem jautājumiem. 

Neskatoties uz to, ka vairākas atbildes pat pedagogi meklēja interneta portālos, pirmo vietu izcīnīja pedagogu komanda, aiz sevis atstājot 7. klases un 6.klases komandas. Noslēgumā katrs varēja nopelnīt balviņas, atbildot uz dažādiem papildjautājumiem. 

Anita Strokša, Staiceles ESIP