Aloja

Alojā ar koncertu ieskandinās gaidāmos Dziesmu un Deju svētkus

19. maijā plkst.18 Alojas sporta hallē ar koncertu “Manai dzimtenei” ieskandinās gaidāmos XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus, kas būs veltīts arī Baltijas valstu simtgadei.

 

Koncertā piedalīsies viesu kolektīvi no Lietuvas un Igaunijas. Alojā viesosies Šauļu Sauļus Sondecka mākslu ģimnāzijas tautas mūzikas ansamblis “JOVARELIS” (vadītāji R. Vaišnoriene, R. Daukantaitė un R.  Maroziene) un Igaunijas Lähte sieviešu koris (diriģente Mall Türk). Tāpat muzicēs pūtēju orķestris “Pociems”, dejos alojieši – jauniešu deju kolektīvs “Resgaļi” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sānsolis”, uzstāsies koklētāju ansamblis “Māriņa” un jauktais koris “Ale”. Dziedās arī koris “Krasts” no Ainažiem.

 

Apmeklētājiem būs iespēja raudzīt TLMS “Staicele” darbus, kā arī iegādāties amatnieku un mājražotāju darinājumus.

Pēc koncerta paredzēta balle kopā ar grupu “Kokteilis” (ieeja ballē 3 euro).

 

*Lähte ir mazs ciems netālu Tartu, Igaunijā. Lähte sieviešu korim ir 20 gadi.

Korī dzied 39 dziedātājas, kas divas reizes nedēļā mēģinājumos apgūst igauņu klasiskās kora dziesmas un dažādu igauņu komponistu tautas dziesmu apdares.  

Koris piedalās valsts mēroga pasākumos, piemēram, Igaunijas Dziesmu svētkos. Katru gadu koris organizē vietējo dziesmu konkursu bērniem, bieži piedalās  draudzības koncertos kopā ar igauņu koriem.

Koncertceļojumi veduši kora dziedātājas uz Latviju, Lietuvu, Somiju, Itāliju, Krieviju un Norvēģiju. Visaizraujošākās koncertu vietas bijušas Austrālijā (2015) un Vīnē (2016).

Kopš 2000.gada Lähte sieviešu  kora diriģente ir Mall Türk. Viņa ir  absolvējusi Tartu skolotāju semināru un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā  apguvusi mūzikas skolotāja specialitāti. Mall vada jauniešu programmas Tartu teātrī “Vanemuine”.

afisa 19.05