Aloja

Latvijas čempionāts junioriem un jauniešiem ugunsdzēsības sportā Valkā

20180727_203428

Diena sākās plkst.7.30, kad Alojas Ausekļa vidusskolas jauno ugunsdzēsēju (zēnu un meiteņu) komandas izbrauca uz sacensībām. Līdzi bija jāņem arī aprīkojums, ar ko startēt  tornī, 100m šķērsļu joslā un stafetē. Izvēršanās kaujai aprīkojumu izsniedza uz vietas.

Pirmā disciplīna bija 100 m šķēršļu josla, otrā – uzkāpšana mācību tornī, trešā –  stafete, bet ceturtā izvēršanās kauja. Mūsu sportisti startēja iespēju robežās, taču vislabāk veicās mūsu meitenēm. Viņas ieguva 3.vietu stafetē, kur par 1 sekundi zaudēja 2.vietai, bet izvēršanās kaujā izcīnija 1.vietu. Šis atkal ir tāds sasniegums, kādu pirms 40 gadiem uztādīja toreizējās Alojas meitenes. Arī kopvērtējumā mūsu meitenes ieguva 3.vietu aiz Rīgas un Naukšēnu komandām.

Alojas Ausekļa vidusskolas meiteņu komandā startēja Lauma Auziņa, Jana Lapšina, Žanete Škarsta, Krista Fiļipova, Agnese Laksberga un Eva Bitmane.

Zēnu komandā piedalījās Haralds Siktārs, Mikus Trauliņš, Kristofers Dalka, Jānis Siktārs, Kārlis Veinbergs un Renārs Rumjancevs.

Sasniedzot šādu rezultātu, ceram, ka Alojas dome palīdzēs ar sporta tērpiem un jaunu sporta aprīkojumu (esošais ir gan fiziski, gan morāli novecojis, salīdzinot ar pārējām komandām), kā arī atvēlēs vismaz kādas stundas treniņiem.

 

 AAV sporta skolotājs I.Dalka