Aloja

Aktualitātes veselības veicināšanas projektā

ESF_14_20

Alojas novada pašvaldība novada teritorijā realizē Eiropas Sociālā fonda finansētu projektu “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Alojas novadā” (Nr.9.2.4.2/16/I/028).

Oktobra sākumā visā novadā atsākās vingrošanas nodarbības pieaugušajiem treneres Alises Putraimas vadībā. Joprojām var pieteikties Ozolmuižas grupai, kura vingro otrdienās plkst. 16:40 (t. 28488853).   

Kopš novembra vidus gandrīz visās novada pirmskolas izglītības iestādēs ir uzsākta koriģējošā vingrošana bērniņiem no 3 gadu vecuma. Vingrošana paredzēta profilaktiskos nolūkos, lai nostiprinātu muskulatūru un veidotu stājas pareizumu. Tā kā cenu aptaujā nav pieteicies neviens pretendents Puikules grupiņā, tad ar avīzes starpniecību vēlamies uzrunāt potenciālo vingrošanas speciālistu, kuram būtu iepriekšēja pieredze darbā ar bērniem un atbilstoša izglītība (sīkāka informācija pa tālruni 26153725).

Turpinās fizioterapijas nodarbības baseinā 6 cilvēku grupās VSIA “Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīcā “AINAŽI””. Šajā aktivitātē priekšroka ir iedzīvotājiem ar invaliditāti un personām virs 54 gadu vecuma. Iedzīvotājiem lūgums pieteikties pie sava pagasta sociālā darbinieka. Atgādinām, ka uz baseinu jāņem līdz dvielis un tīras gumijas čībiņas.

Aicinām novada 3. klašu bērnu vecākus jau laicīgi lūkoties pēc peldcepurēm un dvieļiem, jo ar nākamā gada janvāri otrdienās un trešdienās visu Alojas novada izglītības iestāžu – Alojas Ausekļa vidusskolas, Staiceles pamatskolas un Ozolmuižas pamatskolas 3. klašu skolēni apmeklēs Limbažu jauno peldbaseinu, kur 10 nodarbību ciklā peldēšanas treneru vadībā tiks apgūtas peldēšanas pamatprasmes.

Puikules muižā un Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā-bibliotēkā “SALA” šajā rudens/ziemas sezonā ir paredzētas izglītojošas lekcijas veselības jomā. 24. novembrī ar divām lekcijām pie mums ciemosies ģimenes psihoterapeite Aina Poiša, 1. decembrī vēdiskais filozofs un psihologs Uģis Kuģis un 12. janvārī fitoterapeits un akupunktūras ārsts Artūrs Tereško.

Tāpat kā iepriekšējā macību gadā, arī šogad  Alojas novada izglītības iestāžu skolēni profesionālu lektoru vadībā tiks izglītoti seksuālās un reproduktīvās veselības jomā un atkarību profilaksē.

Cerēsim, ka ziema būs, jo sniegotajās dienās iedzīvotāji tiks aicināti piedalīties slēpošanas nodarbībās Alojā. Tāpat pasaules sniega dienas ietvaros notiks aizraujoša Ziemas olimpiāde. Aicinām sekot līdzi informācijai Alojas novada mājas lapā, Alojas novada domes Facebook.com vietnei.

Atgādinām, ka visi veselības veicināšanas pasākumi ir pieejami bez maksas. Lūdzam iedzīvotājus būt atsaucīgiem un aizpildīt aptaujas anketas, kā arī pierakstīties sarakstos. Tas ir patiešām svarīgi, lai varētu sasniegt projekta ietvaros noteiktos mērķus. Datu, tostarp sensitīvo datu, ievākšana, apstrāde un uzglabāšana atbilst Fizisko personu datu aizsardzības likumā noteiktajām prasībām.

 

Sagatavojusi Jana Mošura