Aloja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilīs sveic vides kvalitātes zīmes “Zaļais sertifikāts” ieguvējus

Ceturtdien, 2019. gada 31. janvārī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī sveica nacionālas nozīmes lauku tūrisma uzņēmumu eko-sertifikācijas jeb vides kvalitātes zīmes “Zaļais sertifikāts” ieguvējus.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents atzīmēja, ka “Zaļais sertifikāts” tā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par lauku tūrisma saimniecību kvalitātes zīmi, kas apliecina spēju saimniekot zaļi un ilgtspējīgi un ko atpazīst tūkstošiem cilvēku – gan saimnieki, gan viesi.

“Latvijas ilgtspējīga attīstība nav iespējama bez videi draudzīgas saimniekošanas. Katra “Zaļā sertifikāta” saimniecība ik dienas sniedz nozīmīgu ieguldījumu mūsu valsts nākotnei,” uzsvēra Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja “Zaļā sertifikāta” pastāvēšanas divdesmit gadu laikā paveikto, nostiprinot tā atpazīstamību un devumu ne tikai ilgtspējīgas saimniekošanas jomā, bet arī vides apziņas veidošanā Latvijā.

Sveicot “Zaļā sertifikāta” ieguvējus Rīgas pilī, Valsts prezidents pateicās vides kvalitātes zīmi saņēmušajām saimniecībām, kā arī vērtēšanas komisijai un profesionāla lauku tūrisma asociācijai “Lauku ceļotājs” par paveikto, veicinot atbildīgu un videi draudzīgu saimniekošanu Latvijā.

Pasākumā sveica arī Alojas novada Brīvzemnieku pagasta bioloģiskās saimniecības “Vīksnas” īpašniekus par Zaļā sertifikāta iegūšanu.

Svinīgajā pasākumā Rīgas pilī piedalījās arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, kā arī Eiropas Komisijas Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūras EASME LIFE un ekoinovāciju nodaļas vadītājs Andželo Salsi (Angelo Salsi).

“Zaļais Sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro „zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kopš 2015. gada vides kvalitātes zīmes “Zaļā sertifikāts” patrons ir Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

*Publikācijas avots www.president.lv