Aloja

Volejbola “Entuziastu turnīrs 4:4” Alojas hallē

Skaistā, saulainā Pūpolsvētdienas rītā, 14.aprīlī, Alojas Ausekļa vidusskolas hallē uz turnīru kuplā skaitā ieradušies tie, kam patīk volejbols. Pieteicās 29 spēlētāji, bet dažādu iemeslu dēļ neieradās. Tas nedaudz sabojāja skaisto saulaino rītu. Var par to informēt laicīgi un viss būtu kārtībā. Tas nebija glīti no viņu puses. Lai paliek uz viņu sirdsapziņas. Tā rīkoties nedrīkst, jo organizējot pasākumu, organizators gatavojas un rēķinās ar katru spēlētāju, bet ja neierodas visa sistēma jāmaina un tas prasa laiku. Un liek gaidīt spēlētājiem, kas ieradušies laicīgi. Bet tāpat bija gandarījums, ka spēlētāju skaits salīdzinot ar iepriekšējo turnīru, kas risinājās pagājušā gada decembrī bija audzis. Un tas tikai priecē. Pārsteigumu sagādāja meitenes, jo turnīram pieteicās vairāk nekā cerēts. Viņas ir vairāk Alojas novadā, kas māk spēlēt volejbolu nekā man sākumā licies. Ja labi pacenstos, tad varētu izveidot Alojas novada meiteņu komandu!

Pēc izlozes izveidojās spēku samērā ļoti līdzīgas 6 komandas. Katrā komandā pa 4 spēlētājiem , kur viena no tām bija skaistā dzimuma pārstāve. Izveidojās divas apakšgrupas, katrā pa trīs komandām. Izspēļu sistēma grupās viens uzvarēts sets līdz 21 punktam, bet cīnoties ½ finālā nepieciešama 2 setu uzvara līdz 15 punktiem. Un šī pati izspēļu sistēma arī finālā.

Un tā komandas un to sastāvi:

1.”Citāda kompānija” – komandas kapteinis  Ivars Mauriņš, Gatis Lukšēvics, Jānis Ričards Rudzītis, Krista Fiļipova;

2.”Pērkons” – komandas kapteinis Vilnis Elstiņš, Mairis Bērziņš, Didzis Irmejs, Maija Lielpinka;

3.”Vietējie” – komandas kapteinis Rolands Lācis, Valdis Možvillo, Jānis Ozols, Sabīne Maksimova;

4.”Mēness” – komandas kapteinis Andis Kārkliņš, Markus Ustrisovs, Dainārs Konrāds, Marta Beatrise Gintere;

5.”Everests” – komandas kapteinis Normunds Volde, Deniss Kuzmenko, Mārcis Pekšēns, Viktorija Dzene;

6.”Vecie ērmi” – komandas kapteinis Arvīds Ozols, Valdis Bārda, Gints Gintars, Inese Grosberga.

A grupā spēlēja ”Citāda kompānija”, ”Vietējie” un ”Everests”, bet B grupā ”Pērkons”, ”Mēness” un ”Vecie ērmi”.  A grupā komanda ”Everests” izcīnīja 1.vietu un B grupā ”Mēness”. Pārējās četras komandas cīnījās izslēgšanas spēlēs par vietu ½ finālā. Pēc spraigām cīņām vietu ½ finālā izcīnīja “Vietējie”, kuri par iekļūšanu finālā cīnījās pret komandu “Mēness”. Otrā pāra uzvarētājs komanda “Pērkons”  par iekļūšanu finālā cīnījās pret komandu “Everests”. Lai tiktu finālā bija nepieciešama 2 setu uzvara. Pirmajā pārī  komanda “Mēness”  ar 2:0(15:11, 15:11) pieveica komandu “Vietējie”, bet otrajā pārī komanda “Everests” spraigā cīņā ar 2:1(15:7, 9:15, 11:6) pieveica komandu “Pērkons”. Abas zaudētāju komandas cīnījās par III.vietu  un to izcīnīja komanda “Vietējie” ar 2:0(15:11, 15:10). Par I.vietu cīnījās komanda “Everests” un “Mēness”. Lai noskaidrotu uzvarētāju bija nepieciešami 3 seti. Bet pārāki tomēr izradījās komanda “Everests”, kas ar 2:1(8:15, 15:8, 11:8) pieveica komandu “Mēness”.

Un tā vietu sadalījums šajā turnīrā:

6.vieta komanda ”Vecie ērmi”; 5.vieta komanda ”Citāda kompānija”; 4.vieta komanda “Pērkons” un godalgoto III.vietu izcīnīja ”Vietējie” – komandas kapteinis Rolands Lācis, Valdis Možvillo, Jānis Ozols, Sabīne Maksimova,  II.vietu izcīnīja komanda “Mēness” – komandas kapteinis Andis Kārkliņš, Markus Ustrisovs, Dainārs Konrāds, Marta Beatrise Gintere un turnīra uzvarētāji komanda ”Everests” – komandas kapteinis Normunds Volde, Deniss Kuzmenko, Mārcis Pekšēns, Viktorija Dzene. Pirmo trīs vietu ieguvējus apbalvoja ar medaļām, balviņām, bet turnīra uzvarētāji ieguva savā īpašumā arī kausus. Pārējās komandas tika pie mierinājuma balviņām par sāpīgajiem zaudējumiem un pārdzīvojumiem.

Lielu paldies gribētu pateikt sponsoriem par sagādātajām balviņām un tie būtu: kafejnīca “Mieriņš” tā vadītāja Baiba Siktāre, Valdis Možvillo, Didzis Irmejs, Tūrisma un informācijas centra vadītāja Inese Timermane un  Alojas novada dome. Paldies viņiem par atbalstu un protams arī visiem spēlētājiem, kuri ieradās uz šo turnīru, sekretariātam, kas visu protokolēja Inga Konrāde, Amanda Konrāde, Elīna Konrāde, kā arī līdzjutējiem, kas vēroja un atbalstīja savus spēlētājus, kuri cīnījās laukumā. Ar šo turnīru noslēdzas telpu volejbols, jo ārā sāk palikt siltāks un drīz volejbolu varēs spēlēs smiltīs Ungurpilī, Alojā, Vilzēnos  un Ozolmuižā. Visiem, kam patīk volejbols nāciet uz treniņiem Alojas hallē, kas notiek katru trešdienu no plkst.19:30. Un ja ir kādi jautājumi rakstiet, zvaniet man. Uz tikšanos arī smilšu laukumos.

 Dainārs Konrāds