Aloja

Klavierspēles koncerts “Atnāc, ieklausies, pamēģini – VARBŪT..”

10.aprīlī Staiceles kultūras namā zālē notika Ritmiskā mūzikas festivāla “Spožās nots” ietvaros rīkotais Klavierspēles koncerts “Atnāc, ieklausies, pamēģini – VARBŪT..”

Koncertā tika ietverts plašs klaviermūzikas klāsts sākot ar 17. un 18.gs. baroka laika mūzikas slavenākajiem komponistiem – J.S.Bahs un J.Pahelbels. Koncerts turpinājās ar pasaules slavenā Vīnes klasiķa V.A Mocarta sonāti un dažādu valstu komponistu un žanru programmatīvo mūziku. Koncerta otrajā daļā skanēja skaņdarbi, kas ir rakstīti klavieru ansambļiem. Zālē vislielākās ovācijas izraisīja klavieru ansambļi, kuri atskaņoja džeza mūzikas skaņdarbus.

Koncertlekcija notika sadarbībā ar Staiceles pamatskolu un Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālo vidusskolu.

Paldies visiem koncerta dalībniekiem: Anetei Voldei, Jānim Brentam, Nikolai Rutkovskai, Dacei Štemerei, Ivonnai Ristamecai, Regnāram Neripam, Markusam Korpam, Alisei Gundegai Saukumai, Nikam Andersonam, Ruslanam Andrejevam, Elīzai Kuzinai  un klavierspēles skolotājām Airai Rullei un Ingunai Podziņai.