Aloja

11.Pasaules latviešu klaidoņu saiets maģijas un burvības apvīts

7. jūnija vakarā Ungurpilī atkal pulcējās ceļotāji, piedzīvojuma meklētāji un ceļotāju stāstu cienītāji, lai tiktos 11. Pasaules latviešu klaidoņu saietā.

Pasaules latviešu klaidoņu brālības saiets, sākās ar piemiņas brīdi pie Džeimsa Krogzema atdusas vietas Alojas kapos. Vēlāk Ungurpilī Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā-bibliotēkā SALA pasākuma saviesīgo daļu ar uzrunu atklāja Pēteris Strubergs, bet pēc tam sanākušo kopkoris nodziedāja saieta himnu.

Ik pa laikam ceļotāju brālībā uzņem jaunus biedrus. Šoreiz biedros uzņēma Ivaru un Sandru Geibas, arī Andu Liepu.

Šajā saietā vairāk koncentrējās uz burvestībām un maģiju. Aizrautīgs un intriģējošs bija Ligijas Zariņas stāsts par grāmatu “Es izvēlos iet”, kurā aprakstīti iespaidi par ceļu uz Santjago. Tāpat klausītājus aizrāva Jura Lorenca grāmatas “Vīna un garšu pasaulē” prezentācija, kas ļāva kaut nedaudz ielūkoties tradicionālajās vīna zemēs – Francijā, Itālijā un Spānijā, kā arī aizveda uz Kaliforniju, Ukrainu un citām vietām. Savos stāstos par maģiju dalījās arī Inguna Grīnberga un Pēteris Strubergs.

Visi ar nepacietību gaidīja jaunā iluzionista Dantes Pecolli priekšnesumus. Tie nelika vilties, jo redzētais ļāva noticēt maģijai un aicināja ļauties burvībai.

Vakaram rozīnīti piešķīra ceļojumu suvenīru izsole. Daudzi kāroja iegūt īpašumā mantas, kas atceļojušas no tālām pasaules zemēm, tāpēc dažbrīd vairāksolīšana izvērtās itin sīva.

Pasākuma otrajā daļā sanākušie devās laukā uz SALAS terases, kur norisinājās draudzības spēle badmintonā starp Alojas novada domes un ceļotāju komandām. Vērojot spēli, pasākuma apmeklētāji cienājās ar SIA “Mieriņš” sarūpēto zupu. Jauko vakara gaisotni ikviens varēja baudīt arī Ungurpils ezera vidū, jo SIA “upeslaivas.lv” piedāvāja braucienus pa ezeru ar kajaku un kanoe. Tādam piedāvājumam interesentu netrūka.

Noslēgumā interesenti vēroja filmu par Raimonda Gudrupa iespaidiem Peru mistiskajā ajavskas ceremonijā, tāpat pilota Andreja Asara uzņemtos Latvijas skatus no putna lidojuma.

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto