Aloja

Veselības dienas Alojā

Piedāvājam veselības dienas pasākumus, kuru ietvaros būs iespēja piedalīties lekcijās, diskusijās, veselīgu kokteiļu degustācijās.

Norises vieta: Alojas kultūras nams, Jūras iela 13, Aloja, Alojas novads.

28. septembrī plkst. 11:00 Veselības diena sievietēm

11:00 “ Sievietes veselība, par krūts vēža, dzemdes kakla vēža profilaksi, pārbaudi un ārstēšanas iespējām” , lektore Dr. ginekoloģe Aiga Rotberga, klīnikas “Ģimenes sirds Siguldā” vadītāja.

13:00 “Veselību veicinošs uzturs sievietēm, veselīgu kokteiļu gatavošana un degustācija”  lektore uztura zinātnes speciāliste Dace Meija

5. oktobrī plkst. 11:00 Veselības diena par sirds un asinsvadu slimībām un to profilaksi

11:00 “Sirds un asinsvadu slimības, to profilakse, pārbaudes un ārstēšanas iespējas”, lektore Dr. kardiologs  Vita Vestmane, papildus spiediena mērīšana.

13:00 “Veselību veicinošs uzturs sirds un asinsvadu slimības profilaksei, veselīgu kokteiļu gatavošana un degustācija” ,lektore uztura zinātnes speciāliste Dace Meija

Abas dienas, paralēli lekcijām, varēs veikt ķermeņa kompozīcijas noteikšanu ar bioimpedances svariem. Ar šādiem  svariem var noteikt cilvēka ķermeņa svaru, tauku, muskuļu, kaulu masu, ūdens daudzumu kilogramos un procentuāli, ķermeņa masas indeksu, cilvēka metabolo vecumu ,uzzināt pamata vielmaiņu kcal, jeb to enerģijas daudzumu, kas nepieciešams dzīvības uzturēšanai, ko vēlams uzņemt ar uzturu. Izmeklējums nav pielietojams cilvēkiem ar implantētu elektrokardiostimulatoru, grūtniecēm, sievietēm, kas baro bērnu ar krūti.

Visi Alojas novada iedzīvotāji laipni aicināti piedalīties!

Lekcijas notiek BEZ MAKSAS

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Alojas novadā”, Nr.9.2.4.2/16/I/028 ietvaros.

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka pasākuma norises laikā viņš var tikt fotografēts un filmēts un viņa attēls var tikt izmantots publicitātes un reklāmas nolūkos bez atlīdzības izmaksas vai autortiesību piemērošanas. Tāpat pasākuma apmeklētājs piekrīt anketēšanai un, ka viņa dati tiks reģistrēti.