Aloja

Lāčplēša dienai veltītais Lāpu gājiens Alojā

11. novembris ir mūsu varoņu piemiņas un Lāčplēša diena. Tieši pirms 100 gadiem, šajā dienā, mūsu senči bija varonīgi, ticības un drosmes pilni, ticot un domājot par savu zemi, savām mājām un savu tautu! 11. novembrī mēs atceramies 1919. gadu, kad tūkstošiem brīvprātīgo pieteicās palīgā Rīgas un mūsu brīvības aizstāvjiem, toreiz viņi ticēja un redzēja savu zemi kā brīvu un neatkarīgu valsti.

Šogad mēs Alojā ieviesām jaunu tradīciju – lāpu gājienu aizsākām no 100-gades ozoliņiem un visi kopā tikāmies pie Kārļa Zāles pieminekļa, kas uzstādīts par godu Brīvības cīņās kritušajiem alojiešiem.

Es aicinu godāt tos, kas pirms 100 gadiem izcīnīja brīvību un arī tos latvju vīrus, puišus un meitas, kas šobrīd aizsargā un jebkurā brīdī būs gatavi aizstāvēt savu valsti! Mums visiem ir iespēja pastāvēt un būt par savu valsti! Būt tikpat varonīgiem un garā stipriem kā mūsu Brīvības cīnītājiem! Mēs katrs veidojam Latviju un mūsu zeme ir tikpat drosmīga un spēcīga, cik esam mēs. Ja mēs būsim spēcīgi un savu mīlestību pret dzimteni nesīsim un vairosim, tad Latvija vēl ilga spēs būt tik brīva un stipra! Dievs, svētī Latviju!

Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda

Foto: Regīna Grosa