Aloja

Tikšanās ar AMMS audzēkni Sabīni Liepiņu

Šī gada 5. decembrī plkst. 15.30, Alojas novada domes Dienas centrā notika tikšanās ar Alojas Mūzikas un mākslas skolas audzēkni un 5. decembra vārda dienas gaviļnieci Sabīni Liepiņu. Izstādes atklāšanā runāja Jaunatnes lietu speciāliste, citējot leģendāro brazīliešu rakstnieku un dzejnieku Paulu Koelju, kurš sacījis šādi: “Visas dāvanas, ko Dievs tev piešķir šodien, tūlīt liec lietā. Dieva dāvanas nevar ietaupīt. Nav tādas bankas, kurā mēs varētu noglabāt saņemtās Dieva dāvanas, lai vēlāk tās izmantotu pēc savas patikšanas. Ja tu lietderīgi nepatērēsi šo Dieva svētību, tu zaudēsi to un vairs nekad neatgūsi. Dievs zina, ka mēs esam dzīves mākslinieki. Kādu dienu Viņš mums piešķir veidni skulptūrai, citu dienu Viņš piešķir otas un audeklu, citu – pildspalvu rakstīšanai. Bet būtu aplam veidnes izmantot gleznas radīšanai vai pildspalvu – skulptūras radīšanai. Katrai dienai – savs brīnums. Tāpēc pieņem svētību, strādā un radi savus mazos mākslas darbus jau šodien! Rīt tev taps dāvāts vēl.”

Marija Jenča pasākumu izdaiļoja ar kokles un saksofona skaņām. Pēc Marijas priekšnesuma uzrunu teica Sabīnes gleznošanas, zīmēšanas, kompozīcijas skolotājs un mākslinieks Verners Lazdāns. Kā arī Sabīni vārda dienā un ar izstādes atklāšanu apsveica Alojas Mūzikas un mākslas skolas direktore Laila Ulmane.

Vēlāk jaunieši dalījās savās pārdomās un spēlēja vienkāršu spēli, uzdodot viens otram jautājumus un mazliet pasapņojot. Paldies Sabīnei par uzdrošināšanos, Marijai Jenčai par savu muzikālo dāvanu parādīšanu un Alojas Mūzikas un mākslas skolai un skolotājiem par jauno talantu veidošanu!

Sagatavoja: Monta Meldere

Foto: Gatis Lukševics