Aloja

Ziemassvētku laiks PII Auseklītī Alojā

Ziemassvētku gaidīšana ir laiks, kad gaisā jūtama sveču smarža, virmo cerību un sapņu pilnas domas, kuras uzrunā ne tikai mazus, bet arī lielus. Arī Alojas PII „Auseklītis” bērni un darbinieki gaida Ziemassvētkus, katru pirmdienas rītu iededzinot pa vienai svecītei, atzīmējot adventi.

Pirmajā adventē grupas „Mārītes” bērni bija sagatavojuši jauku teātra izrādi „Lācēns Mikijs” , visi vienojās kopīgās rotaļās un dejās, pasākumam izskanot mielojās ar gardām piparkūkām.

Otrajā adventē  grupas „Bitītes” bērni un darbinieki izveidoja burvīgu radošo darbnīcu, kur varējām veidot gan apsveikuma kartiņas, kuras varējām nosūtīt draugam izmantojot Ziemassvētku pastu, kā arī bija sagatavota sāls mīkla, no kuras veidojām skaistus dekorus, lai iekarinātu eglītē. Beidzot radošo darbnīcu, devāmies ārā, lai pēc rotaļas iededzinātu otro svecīti mūsu adventes vainagā.

Trešajā adventē , grupas „Zaķēni” bija sagatavojuši ļoti tradicionālu priekšnesumu, izmantojot bluķa vilkšanu. Uzzinājām, ka bluķis uzsūc negatīvās emocijas, tāpēc bluķis jāvelk apkārt mājai un tad jānodedzina, lai visas negatīvās emocijas aizietu zudībā.

Ceturtā advente pie mums noslēdzās ar  kopā būšanas prieku, kurā sapulcējās rūķi un peles, lai palīdzētu lācēnam atgūt miedziņu, kuru viņš bija pazaudējis, jo nebija sniedziņš. Labi, ka tuvumā gadījās sniega mākonītis, peļu krustmātes, peļu bērni un runcis, kuri palīdzēja lācēnam uzburt sniedziņu, lai  varētu doties gulēt ziemas miegu. Kopīgi dziedot dziesmas, ejot rotaļās sasaucām arī Ziemassvētku vecīti, kurš bija sadzirdējis mūsu rosību un atnesa mazajām pelītēm milzu maisus ar dāvanām. Jaukās peļu krustmātes bija sarūpējušas gardus pīrādziņus, piparkūkas un karsto dzērienu, ar kuru tika pacienāts gan liels gan mazs svētku svinētājs.

Ceram, ka mākonītis apciemos arī jūs un atnesīs mums visiem kaut nedaudz sniega.

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno žurkas gadu vēl Alojas PII „Auseklītis”!

Pirmsskolas izglītības skolotāja Sandija Eglīte.