Aloja

Staiceles Mūzikas un mākslas skolas panākumi janvārī

Staiceles Mūzikas un mākslas skolā Jaunais 2020. gads un otrais mācību semestris iesācies ar lieliem panākumiem. Ir pagājis tikai mazliet vairāk kā mēnesi, taču audzēkņi un pedagogi piedalījusies vairākos konkursos un guvuši godalgotas vietas.

10. janvārī, Sējā notika Vidzemes reģiona mazpilsētu un lauku mūzikas skolu konkurss kokles, vijoles un alta spēles specialitātēs. Konkursā piedalījās Rūjienas, Krimuldas, Sējas, Strenču, Mazsalacas un Staiceles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. Mūsu skolu  konkursā pārstāvēja vijoļspēles 7. klases audzēkne Gunda Rozenberga, kur ieguva godalgoto 2. vietu. Apsveicam audzēkni un sakām Paldies skolotājai Irinai Pupiņai un koncertmeistarei Airai Rullei par ieguldīto darbu.

No 13. – 19. janvārim Valmierā norisinājās Starptautiskais ziemas mūzikas festivāls. Festivāla ietvaros notika kāds neparasts koncerts – muzikālais maratons, kurš notika 18.janvārī un ilga astoņas stundas, aicinot skatītājus baudīt dažādus skaņdarbus jauno mūziķu izpildījumā. Muzikālajā maratonā dalību ņēma Staiceles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi – Alise Gundega Saukuma, Gunda Rozenberga, Regnārs Nerips un Ruslans Andrejevs.

29. janvārī, Valmierā norisinājās Jautrītei Putniņai veltītais Starptautiskais jauno pianistu konkurss. Konkursā piedalījās 28 dalībnieki, kuri izpildīja klasicisma laikmeta izvērstas formas skaņdarbu, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista skaņdarbu un brīvas izvēles skaņdarbu. Konkursu vērtēja starptautiska žūrija – Ventis Zilberts (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors), Ilze Treija (Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pasniedzēja) un Lenel Rand (Valgas Mūzikas skolas pasniedzēja). Staiceles Mūzikas un mākslas skolu godam pārstāvēja  Ruslans Andrejevs un Alise Gundega Saukuma. Apsveicam Ruslanu Andrejevu un viņa skolotāju Airu Rulli ar 3.vietas iegūšanu!