Aloja

Alojas novada dome nomās pašvaldības policijas vajadzībām atbilstošu auto

No š. g. 23. marta Alojas novada pašvaldības policijas operatīvo darbu atvieglos jauna trafareta automašīna – Citroen Berlingo, kura aprīkota atbilstoši standartiem un prasībām.

Jaunais pašvaldības policijas auto ir septiņvietīgs trafarets vieglais autotransports ar izolatoru tā aizmugurējā daļā, kas pielāgots personu pārvadāšanai. Uz automašīnas ir attēlots Alojas novada ģerbonis un zaļās līnijas. Automašīna aprīkota ar bākugunīm, speciālo skaņas signālu un aizturēto telpā ir papildus apgaismojums, ventilācija, kā arī automašīna ir ekonomiska un ērti kopjama.

“Labai un drošai darba videi ir liela nozīme ik vienā darba vietā! Tā kā pašvaldības policijas darbinieki lielu daļu sava darba laika pavada automašīnā, tad ir svarīgi, lai auto būtu labā tehniskā stāvoklī un piemērota tieši pašvaldības policijas darba specifikai,” jaunās automašīnas nozīmi skaidro Alojas novada priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Rācenis.

Nomas līgums uz 60 mēnešiem noslēgts ar kompāniju SIA “Transporent”, kas izvēlēts iepirkuma rezultātā. Automašīnas vērtība ir 21756,20 eiro, taču auto nomas maksa ik mēnesi – 604,35 eiro (t.sk. PVN). Summā iekļauta auto tehniskā apkope, auto apdrošināšanas izmaksas (OCTA – Eiropā, KASKO – Baltijas valstis), kā arī citas garantijas.

Šobrīd pašvaldības policijas rīcībā ir divas automašīnas – viena trafarēta, otra netrafarēta. Jaunais auto tiks izmantots patrulēšanai, kā arī braukšanai uz izsaukumiem. To izmantos visi Alojas novada pašvaldības policijas darbinieki.

Informāciju sagatavoja:Regīna Grosa

Foto: Zanda Aderniece