Aloja

Alojas novadā notiks militārās mācības “WISE ADDER 2020”

Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “NAMEJS 2020” ietvaros no 15. līdz 26. augustam Alojas novada Ozolmuižā notiks Mācību vadības pavēlniecības mācības “WISE ADDER 2020”.

Mācību mērķis ir pilnveidot Mācību vadības pavēlniecības apakšvienību spējas veikt valsts aizsardzības uzdevumus, sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām, sagatavojot karavīrus, zemessargus un brīvprātīgos rezerves karavīrus valsts aizsardzības spēju uzturēšanā.

Alojas novada Brīvzemnieku pagasta Ozolmuižā galvenās aktivitātes notiks bijušās profesionāli tehniskās skolas apkārtnē, to laikā apvidū un pa ceļiem pārvietosies karavīri formas tērpos un ekipēti ar ieročiem.

Apmācība norisināsies iepriekš saskaņotajās teritorijās, pašvaldībai vai AS “Latvijas valsts meži” piederošā īpašumā.

Mācību laikā karavīri pārvietosies pa koplietošanas ceļiem ar transportu un kājām, tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību. Tomēr arī mācību munīciju, ja tāda tiek atrasta, nedrīkst aiztikt. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.