Aloja

Sākusies Latvijas Amatieru un Junioru čempionāta motokrosā 2020. gada sezona

27. jūnijā, Stelpē, tika aizvadīts šī gada pirmais posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā, kurā, kā ierasts, arī šogad piedalās motoklubs „ASB”.

Sezonai sākoties, „MK „ASB”” komandu pārstāv kopumā 17 dalībnieki: gan ilggadējie komandas braucēji Uģis Buklāgins (MX45+ klase), Toms Liepiņš (MX25+), Ivo Mellups (MX45+), Sandris Kalniņš (MX45+), Normunds Šķepasts (MX50+), Kristaps Dundurs (MX30+), gan jaunpienācēji Dmitrijs Popakuls (MX40+), Dāvis Bergšteins (MX14+), Kristers Zemmers (MX 85J), Rinalds Kārkliņš (MXIesācēji), Ints Kikulis (MX50+), Artūrs Linde (MXIesācēji), Oskars Baltruņķis (MX40+), Ritvars Brunavs (MXIesācēji), Toms Tomass Zlidņevs (MXIesācēji) un blakusvāģu ekipāža (Jānis Sedlenieks / Ģirts Indrijaitis).

Motoklubu „ASB” atbalsta: SIA „ALOJA-STARKELSEN”, ZS „BUĶI”, SIA „MARKO K”, SIA „HSF Transport”, „MotoParts” un „Alpine”, kā arī Alojas novada dome.

Rezultāti 1. posmā Stelpē

Jau pieminētajā Stelpes posmā braucējus sagaidīja ļoti karsti laika apstākļi, taču tas netraucēja uz starta iziet 15 motokluba „ASB” braucējiem un izcīnīt vairākas godalgotas vietas. 1. vietu blakusvāģu veterānu klasē ieguva Jāņa Sedlenieka un Ģirta Indrijaita blakusvāģa ekipāža, kā arī Oskars Baltruņķis (MX40+). 2. vietu iesācēju klasē ieguva Ritvars Brunavs, bet 3. vietu ieņēma Toms Liepiņš MX25+ klasē.

Ar detalizētiem rezultātiem individuālajās ieskaitēs iespējams iepazīties ŠEIT, blakusvāģu un kvadriciklu klašu rezultāti atrodami ŠEIT, bet rezultāti Junioru ieskaitē – ŠEIT.

Klubu kopvērtējums Latvijas Amatieru čempionāts 2020 1.posms Stelpē – MK ASB 907 punkti

Piedāvājam noskatīties arī video atskatu no sacensībām 27. jūnijā Stelpē:  https://youtu.be/TsYezwMnqCI

Latvijas Amatieru čempionāta motokrosā solo klašu kalendārs:

  1. 27. jūnijs – Stelpe;
  2. 18. jūlijs – Jaunpils;
  3. 25.jūlijs – Ķegums;
  4. 15. augusts – Aizpute;
  5. 22. augusts – Madona.

Junioru un blakusvāģu, kā arī kvadriciklu klasei paredzēto posmu norises vietas un datumi vēl tiks paziņoti (šobrīd zināms, ka 4. jūlijā tiks aizvadīts posms Alojā, 23. augustā – Madonā, bet 12. septembrī – Stendē). Bet, lai gan sezona sākusies vēlāk, nekā tika iecerēts, ir paredzēts aizvadīt visas plānotās sacensības!

Video un foto: Artworks

Informāciju sagatavoja: R. Paeglis