Aloja

Papildināts (26.08.2020): No 27.augusta līdz 29.augustam Alojā un Staicelē notiks klaiņojošu, bezsaimnieku kaķu izķeršana

No 27. augusta līdz 29. augustam Alojas novada Alojas un Staiceles pilsētās notiks klaiņojošu, bezsaimnieku kaķu izķeršana. Pakalpojumu veiks dzīvnieku patversme “Mežavairogi”.

Aicinām šajā laika posmā iedzīvotājiem pieskatīt savus mīluļus!

Alojas novada domei ir noslēgts līgums ar biedrību dzīvnieku patversme “Mežavairogi” par novadā bezsaimnieka klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu un noķerto dzīvnieku izmitināšanu, uzturēšanu, ja nepieciešams arī eitanāziju, utilizāciju, kā arī pēc iespējas ātrāku noķertā dzīvnieka nogādāšanu uz veterināro klīniku, ja dzīvniekam nepieciešama neatliekama veterinārmedicīniskā aprūpe, un neatliekamas veterinārmedicīniskās aprūpes sniegšanu.

Šajā gadījumā pakalpojuma sniedzējs veiks TIKAI dzīvnieku noķeršanu. Pēc tam tiks novērtēts kaķu veselības stāvoklis. Veselie dzīvnieki tiks kastrēti vai sterilizēti un aizvesti atpakaļ tur, kur paņemti, ja nepieteiksies jauni saimnieki. Sterilizācija/ kastrēšana tiks veikta šeit pat Alojā, veterinārajā servisā. Savukārt mazajiem kaķēniem tiks meklētas jaunas mājas (uzreiz pēc attārpošanas).