Aloja

Tēvu dienas svinības PII “Auseklītis”

Kā jau katru gadu PII “Auseklītis” svin tēvu dienu. Tēvu diena tā ir ļoti īpaša katram bērnam, jo katra tētis ir visstiprākais, vissportiskākais, vislabākais… tā varētu turpināt vēl un vēl…

10. septembrī “Bitītes” salidoja, lai piedalītos ceļojošā “Bitīšu” kausa pirmā posma izcīņā: foto orientēšanās sacensībās. Skolotājas Līga un Sandija meta izaicinājumu ne tikai tēviem, bet arī bērniem, uzdevumu padarot sarežģītāku un interesantāku ar neparastu objektu meklēšanu visā plašajā bērnudārza teritorijā. Priecēja tas, ka pasākumus apmeklēja tik daudzi tēvi, lai pabūtu kopā ar saviem bērniem un veltītu viens otram īpašu laiku, kas ikdienā, varbūt, izdodas retāk, kā arī tas, ka mammas atrada laiku, lai atbalstītu un būtu kopā ar visu ģimeni.

11. septembrī struktūrvienībā Vilzēni b/d rotaļu laukumā pulcējās grupiņas “Taurenīši” bērnu Tēvi kuplā skaitā, bērni visu dienu nepacietīgi gaidīja šo svarīgo brīdi. Aktivitātēs iesaistījās katrs vecāks ar savu bērnu, piedaloties jautrās stafetēs ar lēkšanu, ieķeršanos kājā un nešanu uz pleciem, protams spēkos mērojās tēti ar saviem bērniem. Komandu sacensībās varēja apgūt bizes pīšanas un kamolu tīšanas prasmes, kas ģimenēs noteikti noderēs.

Pasākuma noslēguma daļā tētu uzdevums bija spēlēt aklās vistiņas – atminēt sava bērna zīmēto tēta portretu, kā arī ļauties, lai viņu bērni tos sapucē svētkiem no sarūpētās garderobes, pēc pucēšanās visi fotografējās īpašajā foto stūrītī.

Noslēgumā bērni dāvināja vecākiem pašu gatavotu apsveikumu un diplomu par piedalīšanos Tēvu dienas pasākumā, pēc kura Tētiem bija atvēlēts noskriet goda apli ar saņemto diplomu rokās!

Arī grupas „Mārītes” bērni un viņu tēti, mammas, māsas, brāļi, onkuļi un tantes satikās 11. septembrī Nasko pirātu ballītē, lai godam nosvinētu mazo pirātu tēvu dienu.

Kā jau pirātiem pieklājas visi devās parādē, saņēma vēstuli no pirātu vadoņa Kukarambas, dejoja pirātu deju piedalījās aktivitātēs, kā arī zaļajā klasē cepa picas, kuras kā jau pirātiem pienākas, ēda pie ugunskura.

Mazie pirāti bija sagatavojuši apsveikumu saviem pirātu tētiem, kā arī paši par piedalīšanos ballītes aktivitātēs saņēma pirātu apsveikumu. Mazie pirāti saņēma arī „zelta stieni” no kāda pirātu labvēļa.

Paldies visiem par jauki pavadīto vakaru!

Sagatavoja: Līga Birzgale, Santa Lemberga, Anita Ķirse