Aloja

Noslēgusies izlaušanās spēle “LABORATORIUM”

No 19. augusta līdz 30. septembrim visiem interesentiem bija iespēja piedalīties izlaušanās spēlē “LABORATORIUM”, kura bija izveidota Alojas novada domes Dienas centrā. Tā bija spēle, kuras laikā dalībnieki tika “ieslēgti” telpā un no kuras bija jāizkļūst laukā 60 minūšu laikā, pildot dažādus uzdevumus. Šādu iespēju izmantoja 15 komandas, kopā 51 interesents. Spēlē piedalījās draugu, ģimeņu un darba kolektīvu komandas no 1-5 dalībniekiem. Šī bija lieliska iespēja komandas saliedēšanai.

Šai spēlei tika izvēlēta laboratorijas, kurā tiek izgatavota vakcīna pret bīstamu vīrusu, tematika. Lai veiksmīgāk noskaņotos spēlei, komandas dalībniekiem spēles sākumā bija iespēja izvēlēties kādu no laboratorijas darbinieku lomām un atribūtiem.  Komandai bija iespēja nokļūt laboratorijā, kurā strādā profesors Artūrs Benets, sajust noskaņu, iekārtojumu un mūziku. Tā kā profesors bija nolaupīts un inficēts ar bīstamu vīrusu, tad komandai bija uzdevums, ne tikai pabeigt izgatavot profesora iesākto  vakcīnu, bet arī izglābt profesoru. Lai to izdarītu bija jāveic dažādi atjautības, loģiskās domāšanas un meklēšanas uzdevumi. Bija gan jātšifrē morzas teksts, gan jāmāk lasīt teksts spoguļattēlā, gan jāpazīst ārstniecības augi un jāveic vēl daudz dažādu uzdevumu. Vieglāk veicās komandām, kuras sastrādājās un uzdevumus veica pēc kārtas. Tās komandas, kuras atrada visas atslēgas, pavisam tādas bija 3, un tika galā ar visiem uzdevumiem 60 minūšu laikā, spēli uzvarēja. No visām komandām tādas bija 10. Cik dažādas bija komandas, tik dažādas bija spēles un to gaita. Gan jautras, gan nopietnas, gan nenopietnas, gan gudras, gan atraktīvas, gan prātīgas…taču katras spēles beigās visu dalībnieku sejās bija redzams prieks, sajūsma un azarts. Bija pat komandas, kuras izteica vēlēšanos spēlēt spēli atkārtoti. Pēc katras spēles spēles organizatoriar dalībniekiem pārrunāja spēles gaitu, analizēja veiksmes un neveiksmes.

Tikpat liels piedzīvojums bija arī spēles sagatavotājiem – Alojas novada Jaunatnes lietu speciālistei Montai Melderei, Alojas novada Jauniešu domes priekšsēdētājai Martai Čukurei un Alojas novada domes Dienas centra vadītājai Gunai Krūmiņai. Bija ne tikai jāizdomā un jāsagatavo dažādi uzdevumi, bet arī jāiekārto telpa, jāsagādā priekšmeti… Spēle tika veidota, lai uzdevumu pildīšanā būtu jāizmanto ne tikai prāts, bet arī oža, redze un dzirde. Paldies komandai par lielisku radošo darbu!

Noslēgumā laba ziņiem visiem! Profesors Artūrs Benets ir ne tikai izglābts un izveseļojies, bet arī atgriezies savā laboratorijā un turpina darbu. Paldies visiem, kuri piedalījās profesora glābšanas operācijā!

Sagatavoja: Guna Krūmiņa

Foto: Guna Krūmiņa, Monta Meldere