Aloja

27.augustā Ozolmuižā militāro mācību ietvaros vairākas reizes pacelsies un nolaidīsies Gaisa spēku helikopters

Ceturtdien, 27.augustā, sākot no plkst.10.00 līdz plkst. 12.00 Alojas novada Ozolmuižā militāro mācību ietvaros vairākas reizes pacelsies un nolaidīsies Gaisa spēku helikopters. Mācību laikā Mācību vadības pavēlniecības un  Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Medicīnas rotas personāls trenēs cietušo evakuācijas prasmes, izmantojot helikopteru un medicīnisko transportu.

Lūdzam iedzīvotājus nesatraukties, redzot cietušo imitāciju – lai mācības padarītu realitātei pietuvinātas, tiks lietotas mulāžas, kas var atgādināt īstus ievainojumus.

Savukārt 27.augustā Dikļos paredzēta spridzinātāju apmācība, kuras laikā būs dzirdams īslaicīgs troksnis.

Mācību mērķis ir pilnveidot Mācību vadības pavēlniecības apakšvienību spējas veikt valsts aizsardzības uzdevumus, sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām, sagatavojot karavīrus, zemessargus un brīvprātīgos rezerves karavīrus valsts aizsardzības spēju uzturēšanā.

Mācību laikā karavīri pārvietosies pa koplietošanas ceļiem ar transportu un kājām, tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi. Mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi rada troksni, bet neapdraud veselību un dzīvību. Tomēr arī mācību munīciju, ja tāda tiek atrasta, nedrīkst aiztikt. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Iespēju robežās informācija par militāro mācību norisi ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija un Facebook lapā @Latvijasarmija