Aloja

Sāpes kājās un tūska – biežākās sūdzības, apmeklējot vēnu slimību speciālistu

Tieši šīs ir tipiskākās pacientu problēmas, kuru dēļ cilvēki apmeklē flebologu jeb vēnu slimību speciālistu. Visbiežāk šīs sūdzības parādās vasarā. Paradoksāli, bet izdzirdot konsultanta slēdzienu un sekojošās rekomendācijas ārstēšanai, pacienti bieži kļūst domīgi. Izvērtējot prioritātes, viņiem svarīgāks šķiet darbs, nesakopts mazdārziņš vai plānotais atvaļinājums. Nereti, laikam kļūstot vēsākam, mazinās arī pacientu sūdzības, un veselības sakārtošana tiek atlikta uz citu gadu. Tomēr rudens-ziemas sezona ir piemērotākais laiks, lai atrisinātu kāju vēnu problēmas.

Zinātnieki ir pierādījuši, ka aptuveni pusei Latvijas iedzīvotāju ir vēnu slimību pazīmes. Sākotnēji tās izpaužas kā smaguma sajūtu kājās un tūsku pie lielākas fiziskas slodzes. Slimībai progresējot, var parādīties acīm redzami paplašināti vēnu mezgli. Tam seko ādas pigmentācija un lipodermoskleroze. Bieži novēro arī dažāda veida ādas iekaisīgas izmaiņas – dermatītus un ekzēmas. Vēnu saslimšanas vēlīnās izpausmes – vēnu iekaisumi, trombozes un trofiskas čūlas – ir ļoti nepatīkamas un grūti ārstējamas saslimšanas.

Savlaicīgi veicot kāju vēnu Duplex ultraskaņas izmeklēšanu, iespējams laicīgi konstatēt slimības pazīmes, bet pielietojot piemērotu ārstēšanu, var izvairīties arī no nepatīkamajām komplikācijām. Vairāk par šīm procedūrām lasāms mājas lapāwww.vvkirurgija.lv

20.janvārī Guntas Kundrātes ārsta praksē Alojā, Rīgas ielā 10 konsultēs un izmeklējumus jums veiks ķirurgs – flebologs Voldemārs Vaivods.

Pieraksts pa tel. 64031466