Aloja

Ziedi Alojas Mūzikas un mākslas skolai

Aizvadītajā ceturtdienā Alojas kultūras nama mazā zāle uzziedēja. Aizsākot Alojas Mūzikas un mākslas skolas 20 gadu jubilejas svinības, tajā atklāja skolas mākslas nodaļas audzēkņu un pedagogu darbu izstādi „Ziedi”, kurā aplūkojami visdažādākajās tehnikās veidoti, krāšņi ziedi. Kā dāvana pašiem sev un skolai apaļajā dzimšanas dienā. – Ziedi piederas visās jubilejās, turklāt sācies pavasaris, tāpēc viss ir atbilstoši, lai mūsu sirdīs ienāktu gaisma, mīlestība un prieks, – pasākuma ievadā teica skolas direktore Laila Ulmane.

 

Svētku reizē neiztikt bez ciemiņiem. Kolēģus jubilejā sumināt bija ieradušies Staiceles Mūzikas un mākslas skolas pedagogi. Skolotājs Atis Bambāns lūdza klātesošajiem minēt, kas ir viņu sagatavotā dāvana. Viesi bija acīgi un attapīgi, sakot, ka A.Bambāna rokās ir iesaiņota topošā glezna – balts audekls rāmī. – Katrs dzīves posms, kurš noslēdzas, ir jauna ceļa sākums un iespēja. 20 gadi arī ir tikai jauns sākums. Vēlu to radīt un iemūžināt mums visiem kopā, – skaidroja skolotājs, pasniedzot dāvanu gaviļnieku mākslas nodaļas vadītājai Evai Stāverei. Skolu dzimšanas dienā sveica arī sadarbības partneri no nodibinājuma „Limbažu fonds”, bet uzņēmuma SIA „Aloja – Starkelsen” valdes vārdā apsveicēju pulkam pievienojās Andrejs Hansons. Savukārt skolas direktore un kādreizējais Alojas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs, un viens no mūzikas un mākslas skolas dibinātājiem Raimonds Ziedonis Ģīmis sirsnīgi pateicās viens otram par ilggadējo sadarbību un atbalstu.

 

Kamēr viesi aplūkoja izstādi, L.Ulmane ar kolēģiem sprieda, ka izvēle jubileju atzīmēt divas dienas, bijusi veiksmīga, jo šādi iespējams pilnvērtīgāk un bez steigas izbaudīt skaisto notikumu.

[Not a valid template]

Sestdien svinības turpinājās koncertā. Novada Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Dace Lāce, caur Annas Sakses pasakām par ziediem, palīdzēja klātesošajiem kavēties atmiņu stāstos par mūzikas un mākslas skolas aizvadītajiem 20 gadiem. Paralēli muzikāliem priekšnesumiem skolas audzēkņu un pedagogu izpildījumā, demonstrēja vēsturiskās fotogrāfijas. Arī šajās svinībās bija ieradušies tuvāki un tālāki ciemiņi – gan no mūsu novada, gan kaimiņu pašvaldību iestādēm. Sveicēju vidū, protams, bija arī Alojas novada dome. Priekšsēdētājs Valdis Bārda L.Ulmanei domes vārdā pasniedza dāvanu karti 500 eiro vērtībā skolas turpmāko mērķu un sapņu īstenošanai.

 

Arī šo pasākumu caurvija pavasarīgā tematika. Ziedi negūla vien pasākuma apmeklētāju rokās. Tie uzplauka izstādes atklāšanā saņemtajā, baltajā audeklā, kur roku pielika ne viens vien atnākušais. Mazas, tamborētas puķītes rotāja katra viesa apģērbu, un pēc koncerta, līdz ar salūtu uzziedēja pat satumsušās Alojas debesis.

[Not a valid template]

Zanes Šlendakas

teksts un foto