Aloja

Kafija ar politiķiem

Gunas rakstiem

Projekta „Radošs un aktīvs jauniešu laiks Alojā” ietvaros notika pasākums „Kafija ar politiķiem”, kurā mums bija iespēja iepazīstināt vietējos politiķus ar forumā izdomātajiem projektiem, uzklausīt padomus un ieteikumus. Varējām kopīgi rast atbildes uz daudziem jautājumiem.

 

Ļoti labu pasākuma atmosfēru radīja pasākuma vadītāja Gundega Siliņa. Pirms foruma katram vajadzēja celties kājās un pastāstīt par sevi. Domes priekšsēdētājs Valdis Bārda mums teica: „Ticiet, ka sapņi var piepildīties.” Un šis teikums likās vispiemērotākais teiciens, ko teikt jebkuram. Jums vajag ticēt un darīt kaut ko lietas labā, lai sapņi piepildītos.

 

Katra pagasta jaunieši varēja uzaicināt kādu no politiķiem pie sava galda, lai apspriestu forumā izdomāto projektu, uzklausītu padomus un atbildētu uz jautājumiem. Ik pēc desmit minūtēm bija jāmainās ar galdiem un tā varēja uzzināt viedokļus no visiem politiķiem.

 

Kad visi politiķi bija izteikuši savas domas, bija jāatgriežas pie sākotnējā galda un kopā ar politiķiem jāsagatavo prezentācija par savu projektu.

 

Pateicībā par to, ka politiķi bija ieradušies uz šo pasākumu, mēs viņiem uzdāvinājām pašu apgleznotas krūzītes, kas kalpos viņiem ar piemiņu no šī pasākuma. Visus dalībniekus priecēja arī muzikāls priekšnesums no Alojas mūzikas skolas audzēkņiem.

 

Pasākums bija izdevies, un tā dalībnieki izteica vēlmi, ka šāda veida pasākumus vajadzētu atkārtot. Deputāte Baiba Siktāre teica: „Noticiet, ka Aloja ir vislabākā vieta, kur dzīvot”. Un ticiet man, Aloja ir vislabākā vieta, jo tās ir mūsu mājas!

 

Lauma Aleksandra Auziņa

Foto: Kristers Vaivods, Digna Bitmane