Aloja

Seniori tiekas tradicionālajā pasākumā Limbažos

5.aprīlī Limbažu kultūras namā, lai noskatītos Intas Kalniņas režisēto Ausekļa Limbažu teātra izrādi „Dūdotāji” un Daces Robules vokālās grupas “Pogas” koncertu, pulcējās Alojas, Krimuldas, Limbažu un Salacgrīvas novada seniori. 

 

Līdzīgs pasākums Limbažu kultūras namā tika rīkots jau pērnā gada pavasarī. Šāda iespēja radās, nodibinājumam “Limbažu fonds” piesaistot Borisa un Ināras Teterevu fonda finansējumu.

 

Pirmie pasākuma apmeklētāji kultūras namā ieradās jau stundu pirms pasākuma, lai nesteidzīgi pavadītu laiku sarunās un cienātos ar tēju, kafiju un dažādiem tikko gatavotiem siltiem un smaržīgiem našķiem, kurus iepriekšējā naktī un vēl agrā rīta stundā bija sagatavojuši allaž atsaucīgie SIA “Madara 93” kulinārijas ceha darbinieki.

 

Pēc izrādes seniori bija pacilātā garastāvoklī un atzina, ka tādu aktieru meistarību pat Rīgas teātros reti izdodas baudīt! Kā pateicību aktieri saņēma daudz ziedu no pasākuma dalībniekiem.

 

Jāpiemin, ka režisores, Limbažu fonda dibinātājas I.Kalniņas iestudējums “Dūdotāji” skatē “Gada izrāde 2015″ ieguvis augstāko vērtējuma pakāpi. Limbažnieki kopā ar 9 citiem labākajiem Latvijas amatierteātriem spēlēs uz Dailes teātra skatuves.

 

Limbažu fonda valdes priekšsēdētāja Spīdola Lielmane priecājās, ka šogad pasākums apmeklēts vēl kuplākā skaitā kā pagājušajā gadā. Lielā zāle bija piepildīta. Par to liels paldies sakāms pašvaldību sociālajiem darbiniekiem un pagastu pārvalžu vadītājiem, kas veica vientuļo pensionāru apzināšanu un transporta organizēšanu. Liels paldies pašvaldību autotransporta šoferīšiem, kuri ar lielu atbildību nogādāja seniorus uz Limbažiem un pēc tam katru līdz dzīves vietai.

 

Pasākuma dienā tās veiksmīgu norisi palīdzēja nodrošināt pasākuma vadītāja – režisore Sandra Avotiņa, Limbažu kultūras nama kolektīvs, Limbažu Jauniešu centra pārstāvji – Aigars Kociņš, Beāte Zālīte un Laura Miklāva, Limbažu fonda dibinātāji, atbalstītāji un brīvprātīgie palīgi.

 

Pasākuma dienā daudz pateicības vārdu izskanēja Borisa un Ināras Teterevu fondam par cieņu pret senioriem, iespēju satikties, finansējuma rašanu šādai iespējai.

 

Foto no pasākuma norises

 

Informāciju sagatavoja:

Anna Siliņa

Nodibinājuma “Limbažu fonds”

Projekta vadītājas asistente