Aloja

Anta Berga piemiņas turnīrs zolītē

Jau trešo gadu Staiceles jauniešu klubiņā „Čempiņš” marta mēnesī notiek zolītes turnīrs par godu Antim Bergam. Turnīrā piedalījās 13 zolītes piekritēji – Zigurds Trejs, Jānis Trejs, Arnis Pēcis, Udo Gustavsons, Vilnis Andersons, Jānis Vītols, Dainārs Konrāds, Vitauts Rupeiks, Raitis Kleimasts un vienīgā sieviete Inga Konrāde. Uz sacensībām pirmo reizi ieradās jauni spēlēt gribētāji Sergejs Fiļipovs, Normunds Volde un pats jaunākais dalībnieks Lauris Strods.

 

Izspēle notika četrās kārtās pa 50 minūtēm ar 15 minūšu kafijas un tējas pauzi starp kārtām. Vislielākā neveiksme piemeklēja A.Pēci, jo viņš ar 11 punktiem ieņēma pēdējo, 13.vietu. Kaut gan turpat blakus atradās četri spelētāji ar desmit punktiem. Visu izšķīra kārtās sakrātie mazie punktiņi. L.Strodam to bija vismazāk un tāpēc 12.vieta. Z.Trejs L.Strodu bija apsteidzis par vienu mazo punktiņu un tāpēc palika vienpadsmitais. N.Volde pirmo kārtu iesāka labi, izcīnot pirmo vietu, bet pārejās kārtās ieņēma godpilno trešo vietu, un ar desmit punktiem izcīnīja 10.vietu. Savukārt V.Rupeiks apsteidza N.Voldi arī par vienu mazo punktiņu un palika 9.vietā. Arī astotās vietas ieguvēju R.Kleimastu ar deviņiem punktiem un septītās vietas ieguvēju I.Konrādi ar deviņiem punktiem noteica kārtās iegūtie mazie punktiņi. Un labāko sešinieku noslēdza V.Andersons (7,5 punkti) un piektajā vietā J.Trejs (7,5 punkti). Pie medaļām netika pagājušā gada uzvarētājs D.Konrāds (7 punkti), kurš palika 4.vietā. Viņu apsteidza S.Fiļipovs (7 punkti). S.Fiļipovam no visiem dalībniekiem bija vislabākie pa kārtām sakrātie maziem punktiņi +44 (neskaitot pirmās vietas ieguvēja mazos punktiņus). Tuvākais sekotājs Dainārs ar +19, bet ar to nepietika, un S.Fiļipovs ieņēma trešo godpilno vietu. Udo (6 punkti) iespēju iegūt uzvarētāja titulu sabojāja otrajā kārtā iegūtā dalītā 3./4.vieta, jo pārējās kārtās pretiniekiem viņš neatstāja nekādas cerības un ieguva pirmās vietas. Un 2016.gada uzvarētājs, kurš visās kārtās ieņēma pirmās vietas, bija Jānis Vītols (4 punkti +91 mazie punkti). Līdz šim Jānis vēl pie šāda titula nebija ticis un šogad viņam beidzot uzsmaidīja laime. Apsveicam!

 

No 13. līdz 4.vietai pasniegti dažādi saldumi un mazas piemiņas balviņas par piedalīšanos. Šogad pie medaļām un diplomiem tika Sergejs Fiļipovs 3.vietā un Udo Gustavsons 2.vietā. Bet 1.vietu izcīnīja Jānis Vītols, kurš saņēma diplomu un medaļu, kā arī Anta Berga piemiņas kausu.

 

Paldies Ingai Konrādei par palīdzību, turnīru organizējot! Un ļoti gaidām spēlētājus uz nākamajiem zolītes turnīriem Staicelē jauniešu klubiņā „ Čempiņš”!

 

Staiceles sporta organizators

Dainārs Konrāds