Aloja

Alojas novadā viesojas projekta sadarbības partneri no Norvēģijas

Šomēnes Alojas novadā viesojās projekta “Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrs – bibliotēka “Sala”” (turpmāk – “Sala”) partneri no Voleras pašvaldības Norvēģijā – mēra kundze Lise Berger Svenkerud un pašvaldības attīstības nodaļas vadītājs Asgeir Rustad.

 

Vispirms viesi tikās ar priekšsēdētāju Valdi Bārdu, viņa vietnieci attīstības jautājumos Daci Vilni, izpilddirektoru Mārtiņu Kļaviņu, attīstības nodaļas vadītāju Paulu Lielmani un komercdarbības speciālisti Zani Lapšāni – Celmu. Abu pašvaldību pārstāvji prezentēja savu valsti un novadu, pastāstīja par pieredzi saistībā ar piederību plānošanas reģioniem, sprieda par uzņēmējdarbību, projektiem, izglītības sistēmu un nevalstisko organizāciju darbību.

 

Pēc tam ciemiņi aplūkoja nesen atklātās, atjaunotās Vilzēnu bērnudārza ēkas, pārvaldes un bibliotēkas telpas, paviesojās Alojas Ausekļa vidusskolā un sporta hallē, Alojas Mūzikas un mākslas skolā un Alojas novada domes Dienas centrā. Protams, tika apmeklēts arī “Salas” būvlaukums. Norvēģi norādīja, ka saskata vairākas līdzības abu pašvaldību darbā un problēmās, ar kurām tās saskaras, līdz ar to ir vērtīgi aprunāties par dažādiem pielietotajiem risinājumiem. Tāpat viņi atzinīgi vērtēja uzņēmējdarbības jomā paveikto. Sekojot līdzi profesionālajam un veiksmīgajam “Salas” būvniecības procesam, viņi atzina, ka labprāt smelsies pieredzi no šī projekta un aicināja mūsu pašvaldības pārstāvjus reiz paviesoties arī pie viņiem Norvēģijā.

 

Sagatavoja Zane Landsmane