Aloja

Ozolmuižas pamatskolā viesojas galda tenisisti no Rīgas

Ozolmuižas pamatskolas skolēniem 27.aprīļa pēcpusdiena izvērtās krāsainiem piedzīvojumiem pilna. Ciemos bija atbraukuši galda tenisisti no Rīgas Bērnu un jauniešu centra (BJC) “Laimīte” – vieni no pieredzējušākajiem un aizrautīgākajiem sportistiem – Marija, Gustavs, Maksims un Roberts kopā ar savu treneri Lauru Pavāri, kura ir arī mūsu skolas absolvente. Laura iepazīstināja skolēnus ar interesanto sporta veidu.

 

– Lai arī spēlē esam mēs vieni, komandas spēks uz uzvaru ved!, – ar šādiem vārdiem un gaisā paceltām rokām, galda tenisisti no Rīgas sveica visus ar savu ierašanos. Ievadā viņi mazliet pastāstīja par sevi un savu centru.

 

Pasākuma ievadā bija Rīgas galda tenisistu šovs, kur varēja vērot atraktīvu vingrojumu kompleksu ar lecamauklām. Tad sekoja vingrinājumi ar galda tenisa elementiem mūzikas pavadījumā, bet turpinājumā viņi demonstrēja neparastus uzdevumus pie galdiem. Pēc tam skolas audzēkņi iepriekš izveidotajās komandās centās rast atbildes uz erudīcijas konkursa jautājumiem, kurus bija sagatavojuši ciemiņi. Jautājumi bija dažādi – gan ļoti viegli par galda tenisa noteikumiem, gan arī daudz sarežģītāki par aktuālākajiem šī sporta veida notikumiem Latvijā un pasaulē. Lielu interesi un azartu izrādīja mūsu skolas skolēni, kad uzzināja, ka savā īpašumā varēs iegūt speciāli šim notikumam rīdzinieku veidotu, mākslinieciski apzīmētu bumbiņu. Zinošākā komanda saņēma vēl kādu pārsteigumu – pildspalvas ar BJC “Laimīte” logo.

 

Rīgas tenisisti Ozolmuižas pamatskolas skolēniem bija uzdevuši mājas darbu – sagatavot priekšnesumu par tēmu “Galda teniss”. Komandām darbiņu noformējumā nebija ierobežojumu, tāpēc daļa sacerēja dzejoļus, daļa veidoja plakātus. Mūsējie ar šo uzdevumu veiksmīgi tika galā un patīkami iepriecināja arī rīdziniekus. Pēc tam viesi katrai komandai un skolai uzdāvināja dāvaniņas. Liels prieks par gardumiem, jaunajām raketēm un bumbiņām. Tāpat arī mēs iepriecinājām ciemiņus ar dāvaniņu jaukām atmiņām. Tad visus aicinājām pievienoties lielajai bildei.

 

Pēc kopbildes sekoja dienas sportiskākā daļa – dažādas aktivitātes ar galda tenisa elementiem, kurās varēja iesaistīties visi interesenti. Kopīgi tika apgūtas vairākas neparastas un netradicionālas galda tenisa spēles. Lielā, kopīgā priekā un aizrautībā tika pavadīts šis laiks, kam sekoja jauka atvadīšanās.

 

Ozolmuižas pamatskolas direktores vietniece Māra Meinarda