Aloja

Vasarsvētki senioriem

?????????????Vasarsvētku ieskaņā 12.maijā viesnīcas “Brīze” filiālē Rozēnos seniorus iepriecināja Staiceles kultūras nama amatierteātris ar Monikas Zīles lugu “Laulības treniņu aģentūra”. Kultūras nama direktore un režisore Aira Lapkovska labprāt atsaucās uzaicinājumam, iepriekš atbrauca ciemos, lai iepazītu vidi, kurā brīvdabas izrāde varētu notikt.

 

Pievakara saulē smaržoja daba, ciemos atbrauca arī “Brīzes” seniori. Aktieri labi iejutās lomās un šajā vidē, kurā neplānoti, bet ļoti amizanti iekļāvās arī mājdzīvnieki – Ausmas Ķīses kaķene Mince un Ilmāra Štālberga Susurs, iedziedājās gailis, un kokos vīteroja putni. Lugā atklājās dažādi raksturi, bet visvairāk aplausus izpelnījās komiskās epizodes. Liels paldies režisorei un visiem aktieriem: Jānim Puriņam, Aigai Baslikai, Indrai Jaunzemei, Lailai Līsmanei, Ingai Neimanei, Jautrītei Pelēkai, Eināram Bērziņam un palīgstrādniekam Mārim Borisovam.

 

Sadziedāšanās vakara izskaņā un kopīgais mielasts radīja draudzīgu svētku noskaņu.

 

Savukārt svētsvinīgu mirkli radīja Inas Melnalksnes koncerts, kurā kristīgās dziesmas un dzeja veidoja izjustu kompozīciju, bet Rozēnos notika mācītāja Jāņa Šmita dievkalpojums.

 

Ligita Jirgensone