Aloja

Volejbola turnīrs Staiceles vidusskolas sporta zālē 4 pret 4

27.aprīlī Staiceles vidusskolas sporta zālē tikās Alojas novada volejbola spēles cienītāji, lai noskaidrotu labākos, spēlējot 4:4. Kopumā pieteicās un spēlēs piedalījās četras komandas: Juris, Paudžu maiņa, Līvānciems un Old School.

 

Visas komandas startēja vienā apakšgrupā. Vispirms izspēlēja vienu apli, tiekoties katra ar katru. Divi seti līdz 15 punktiem. Šie mači bija neparasti ar to, ka komandā plecu pie pleca cīnījās gan pieaugušie, gan skolēni, gan vīrieši, gan sievietes. No Staiceles vidusskolas diemžēl nepiedalījās neviena komanda, bet Lauris Strods no Staiceles sporta profesionālā vidusskola noorganizēja komandu Old School, kurā startēja pats Lauris, Kaspars Puriņš, Marks Zāmuels un pieredzējušākais spēlētājs no Rozēniem Jānis Vītols. Pret pārējo komandu meistarību un pieredzi cīnoties, viņiem diemžēl nācās piekāpties, neuzvarot nevienu setu. Kaut gan bija iespēja uzvarēt vienu setu, atņemtot to turnīra līderiem, līdz uzvarai tomēr pietrūka tikai viens punkts, kuru viņi neieguva un zaudēja spēli ar 2 pret 0. Pēdējā grupu spēle starp komandām Paudžu maiņa (Inese Grasberga, Dace Ozola, Kristaps Kalnmačs, Ģirts Logins) un Juris (Sandis Veide, Rolands Lācis, Sanija Ozola, Sandis Grāvītis) izvērtā kā īsta cīņa. Pusspēlē pieprasīja tiesneša maiņu, jo spēles cena bija otrā vieta turnīra pirmajā aplī, kas deva iespēju pēc tam cīnīties par pirmo vietu. Pirmo setu uzvarēja Juris ar 15:12. Otro setu uzvarēja Paudžu maiņa ar 15:14, bet trešajā setā neviena no komandām nespēja tālu atrauties no otras. Pie pirmās mačbumbas nonāca Paudžu maiņa, kas bija vadībā ar 10:7, bet Juris izrādīja pretestību un negribēja atdot spēli. Nikni cīnoties panāca izlīdzinājumu 10:10. Pēdējā mačbumba bija abām komandām, tomēr ar nelielas veiksmes palīdzību uzvaru izcīnīja komanda Juris. Komanda Paudžu maiņa ieņēma trešo vietu un Juris otro, bet pēc pirmā apļa pirmo vietu ar visām uzvarām ieņēma komanda Līvānciems (Dainārs Konrāds, Inga Konrāde, Deniss Deins Kuzmenko, Aldis Papīnoks).

 

Pēc tam sākās cīņas par medaļām. Spēlēja līdz divu setu uzvarai un ar divu punktu starpību par trešo vietu cīnījās komanda Paudžu maiņa un Old School. Cīņa izvērtās negaidīti sīva, jo komanda Old School sajuta spēles garšu un to, ka arī pret stiprākām komandā ir iespējams cīnīties kā līdzīgam ar līdzīgu. To pierādīja viņu pēdējā spēle. Pirmo setu diezgan pārliecinoši uzvarēja komanda Paudžu maiņa ar 15:10, bet otrajā setā nācās atdzīt komandas Old School pārākumu ar 15:13. Trešā seta vidū komanda Old School salūza, zaudējot ar 8:11, kā arī visu spēli ar 2:1. Cīņa par uzvarētāja titulu nebija tik sīva, un komanda Līvānciems uzvarēja komandu Juris ar 15:9; 15:12 (kopējā setu attiecība 2:0).

 

Noslēdzot turnīru, komandas ierindojās šādās vietās: 1.vieta Līvānciems; 2.vieta Juris; 3.vieta Paudžu maiņa un 4.vieta Old School.

 

Ļoti gribētos, lai Staicelē un visā Alojas novadā attīstītos volejbols un treniņos redzētu vairāk spēlēt gribētāju, arī pašus mazākos. Viņiem ir grūti cīnīties ar lielajiem, bet augot meistarība augs viņiem līdzi. Alojas komandā, kas jau vairākus gadus piedalās Limbažu rīkotajā volejbola čempionātā, trūkst vietējo spēlētāju. Meklējiet mani un veidosim komandu kopā! Paldies visiem par atsaucību un piedalīšanos spēlēs, kā arī skolas vadībai par telpām, un tiksimies spēlēs arī nākamajā gadā!

 

Staiceles sporta organizators Dainārs Konrāds