Aloja

Noslēgusies ZVSBL 9.sezona

Ar finālposmu Alojas sporta hallē noslēgusies Ziemeļvidzemes sieviešu basketbola līgas (ZVSBL) devītā sezona. Pirms šī izšķirošā posma bija skaidrs, ka 3.vietu ieņems Alojas novada sporta skolas (NSS) komanda, bet uz čempionu titulu joprojām pretendēja BK Aloja un Limbažu komanda.

 

Pirmajā spēlē savā laukumā tikās abas Alojas komandas. Sporta skolas meitenes turnīrā vēl nebija baudījušas uzvaras priekus un arī principiālāku pretinieku grūti iedomāties. Pirmā spēles ceturtdaļa pagāja sporta skolas meiteņu zīmē, laukumā notika nikna līdzīga spēkošanās. Puslaiku uzvarēja BK Aloja ar minimālu 16:14 pārsvaru. Pēc spēles 24 minūtēm viņas pārsvaru bija palielinājušas līdz 23:17, taču spriedze laukumā tikai pieauga. Tomēr pieredzējušākās BK Aloja spēlētājas cīņu noveda līdz uzvarai ar 36:25. BK Aloja labā Signe Fiļipova guva 13, Ilze Šulce 11, Rūta Kļava 10 punktus, sporta skolai Kitija Viļumsone – 8.

 

Nākamā spēle būtībā bija “zelta” – BK Aloja pret Limbažiem. Abas komandas bija savos labākajos sastāvos, finālu tiesāja neitrāli tiesneši no Valmieras, viss bija gatavs lielajam finālam. Cīņu pārliecinošāk iesāka limbažnieces, 4.minūtē esot vadībā ar 5:2. Tad sāka ieskrieties BK Aloja meitenes un pēc pirmās ceturtdaļas jau viņas bija vadībā ar 13:9. Beidzoties 1.puslaikam, BK Aloja pārsvars bija pieaudzis līdz 22:15. Spēles nākamajās 8 minūtēs limbažnieces 2 punktus atkaroja un pirms 4.ceturtdaļas 28:23 par labu alojietēm. Spēles galotnē alojiešu spēki manāmi izsīka, taču pretinieces darbojās aizvien pārgalvīgāk. Nepilnas 3 minūtes līdz pamatlaika beigām viss sākās no gala ar rezultātu 28:28. Spēles galotnē lūzumu panāca Sabīne Ausekle, jo limbažnieces izmisīgi sedzot visas Alojas līderes, viņu bija pazaudējušas, un Sabīne lepnā vientulībā izrēķinājās ar limbažnieču grozu. Pēdējās spēles sekundēs Betija Bondare aukstasinīgi guva abus soda metienus un uzstādīja galīgo rezultātu 35:30 par labu BK Aloja.

 

Čempionātu noslēdza Alojas NSS un Limbažu spēle, kuras rezultāts vairs neko turnīra tabulā nemainīja. Diezgan mierīgā un brīvā atmosfērā uzvaru izcīnīja Limbažu komanda 56:26, sporta skolas meitenēm šajā spēlē diemžēl nevarēja palīdzēt pamata centra spēlētāja Arta Bārda.

 

Tātad par ZVSBL 2015./2016.gada sezonas čempionēm kļuva BK Aloja komanda, kuras sastāvā spēlēja Sabīne Ausekle, Betija Bondare, Iveta Šķirus, Signe Fiļipova, Ilze Šulce, Rūta Bārda, Liene Liepiņa, Kamena Kirilka un Rūta Kļava, sudraba medaļas Limbažu komandai, bet bronza Alojas NSS meitenēm.

 

Kā parasti, sezonu beidzot, notika arī līgas 3 punktu metienu konkurss, kurā šogad uzvarēja Monta Ģīle no Limbažu komandas.

 

Labāko punktu guvēju TOP 5:

  1. S.Fiļipova (BK Aloja) – 126 punkti
  2. A.Hildebrante (Limbaži) – 112
  3. I.Šulce (BK Aloja) – 81
  4. A.Neļķe (Alojas NSS) – 70
  5. M.Ģīle (Limbaži) – 67

 

Labāko 3 punktu guvēju TOP 3:

  1. Alija Neļķe (Alojas NSS) – 15
  2. Signe Fiļipova (BK Aloja) – 6
  3. Kitija Viļumsone (Alojas NSS) – 3

 

Jubilejas desmitā sezona startēs 2016.gada rudenī. Basketbols nekad nebeidzas!

 

Aldis Pinka, ZVSBL organizators