Aloja

Dzīvnieku patversmes jaunumi

Priecīga ziņa no mūsu dzīvnieku patversmes – pāris gadus patversmē mītošais, dzīvespriecīgais, enerģiskais un draudzīgais suņu puika Džeks atradis ceļu uz mīlošām sirdīm un devies uz “Ceļinieku” mājām Rozēnos, Staiceles pagastā. Jaunā saimniece Māra Maksimova, paņemot Džeku stāstīja, ka suņukam gaidāma interesanta dzīve, jo saimniecība būs jādala ar citiem lauku sētas iemītniekiem. Arī plašumu, kur izskrieties, netrūks. – Gan viņš arī mūs pieradinās pie aktīvāka dzīvesveida. Ar tik enerģisku suni kā Džeks bieži iesim pastaigās un droši vien arī skrējienos, – smej saimniece. Veterinārārste un biedrības “Dzīvnieku atbalsts” aktīviste Inga Mauriņa – Kaļva pēc Džeka apciemošanas jaunajā mājvietā apliecina, ka viņš patiešām nonācis labās rokās.

 

Lai uzlabotu patversmē esošo dzīvnieku dzīves apstākļus un drošību, šomēnes, īstenojot Nevalstisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkursa projektu “Droša pagaidu mājvieta dzīvniekam”, patversmē tika uzstādīti jauni profesionālie voljēri ar izolatora funkciju. – Pašlaik patversmē esošie voljēri nenodrošina pietiekami drošus apstākļus ne kopējams, ne sunim. Pirmajās dienās pēc ievietošanas patversmē dzīvnieks var būt ļoti agresīvs un bailīgs, turklāt meklē izeju no ierobežojuma. Profesionālie voljēri nodrošina dzīvnieku ievietošanu tajos un barošanu drošos apstākļos, kā arī veicina ātrāku pielāgošanos patversmes videi, – skaidro biedrība. Paldies SIA “Draugu dārzs” par sagādātajiem materiāliem un Siktāru ģimenei par voljēra uzstādīšanu!

 

Maijā biedrība organizēja talku, kurā piedalījās Alojas Ausekļa vidusskolas 5. un 10.klases skolēni. Tās laikā labdari novāca ziemas laikā sakrājušos atkritumus un saveda granti vietā, kur nu uzstādīts jaunais voljērs. – Darbs ritēja raiti, un ātri vien viss ieplānotais tika paveikts. Paldies par grants piegādi Aigaram Krujam, klases audzinātājām Gunai Grigorjevai un Aivai Nemmei par čaklajiem skolēniem, Andai Bondarei par gardo zupu, SIA “Mieriņam” par traukiem un skolas direktorei Inesei Mētriņai par sadarbību!, – pateicas I.Mauriņa – Kaļva.

 

Zane Landsmane