Aloja

Aizvadīts L.A.M.A. motokrosa turnīra 4. posms Alojā

Aloja – motokross (02.07.2016)

2. jūlijā Alojā, Jaunzemnieku motokrosa trasē, norisinājās L.A.M.A. motokrosa turnīra 4. posms. Jāpiemin, ka šogad Alojas mototrasei apritēja 20 gadi, un par īpašu atmosfēru bija parūpējies trases īpašnieks Māris Miezītis – sacensību laikā koncertēja vietējā grupa «Kokteilis», savukārt pēc sacensībām notika balle. Sacensībām bija piesaistīti arī dāsni sponsori, turklāt ieeja sacensībās bija bez maksas. Lai gan sacensību dienā laikapstākļi braucējus nelutināja (termometra stabiņš rādīja vairāk par 25 grādiem pēc celsija), motokross pulcēja kuplu dalībnieku skaitu. Starp vairāk nekā 200 motosportistiem sacensībās piedalījās arī vairāki motokluba «ASB» biedri.

 

Sacensību rezultāti

85 cc3 klasē Marks Toms Jēgers abos braucienos izcīnīja stabilas otrās vietās, kas arī sacensību kopvērtējumā ļāva kāpt uz pjedestāla otrā pakāpiena.

 

Klasē 26+ MK «ASB» komandu pārstāvēja Kristaps Dundurs un Kaspars Vītols. Dunduram braucienos 5. un 4. vieta, kas kopvērtējumā deva 4. vietu, savukārt Vītols ieguva 8. un 10. vietu, kopvērtējumā ierindojoties 9. pozīcijā.

 

36+ klasē uz starta izgāja trīs MK «ASB» braucēji: Ivo Mellups, Raimonds Ordons un Sandris Kalniņš. Pateicoties 3. un 2. vietai braucienos, kopvērtējumā 2. vietu ieguva Mellups, savukārt Ordonam 7. un 14. vieta (kopvērtējumā 11. vieta). Sandris Kalniņš, kurš motokrosā atgriezies pēc divu gadu pauzes, palika 18. vietā (braucienos 18. un 20. vieta).

 

46+ klasē 2. vietu izcīnīja Egidijus Maciunas (3. un 2. vieta braucienos), savukārt Normunds Šķepasts ierindojās 6. un 5. vietā, kopvērtējumā iegūstot 5. vietu. Guntim Landsmanim divas 17. vietas un tāda pati pozīcija arī kopvērtējumā.

 

Savukārt Retro klasē divas pārliecinošas uzvaras un uzvara kopvērtējumā Mārim Miezītim. Raimondam Homko braucienos iegūtās 4. un 5. vieta ļāva ierindoties 4. vietā posma kopvērtējumā (apakšklasē Retro 350 Raimondam 1. vieta), savukārt Dainis Homko ieņēma 13. vietu (braucienos – 11. un 10.). Šajā klasē startēja arī alojietis Artis Silājs, kuram divas 2. vietas braucienos un 2. vieta arī posma kopvērtējumā.

 

Iesācēju klasē alojietim Dainim Silājam 30. un 19. vieta (kopvērtējumā 23. pozīcija).

Pateicoties vairākiem augstvērtīgiem rezultātiem un plašai komandas pārstāvniecībai, MK «ASB» komandu ieskaitē ierindojās 3. pozīcijā.

 

Kopvērtējums

Ņemot vērā, ka šobrīd aizvadīti četri no astoņiem L.A.M.A. sezonas posmiem, vērts aplūkot arī sezonas kopvērtējuma tabulas. Iesācēju klasē Elvijs Alsbergs ierindojas 21. vietā, taču jāņem vērā, ka pēdējo posmu Elvijs traumas dēļ izlaida. Alojietis Dainis Silājs ar dalību Alojas posmā atrodas 48. vietā. 85 cc3 klasē  Markam Tomam Jēgeram kopvērtējumā pārliecinoša pirmā vieta. 16+ klasē Artūrs Linde, kurš piedalījies pirmajos divos posmos, ieņem 12. vietu. Klasē 26+ Kristapam Dunduram 4. vieta, savukārt Kasparam Vītolam, kurš izlaidis vienu posmu – 14. vieta. 36+ klases kopvērtējumā Raimondam Ordonam 14. vieta (aizvadīti 3 posmi), Ivo Mellupam – 21. vieta (2 posmi), Sandrim Kalniņam – 30. vieta (1 posms). 46+ klasē lietuviešu sportistam Egidijusam Maciunam kopvērtējumā 2. vieta, taču līdz 1. pozīcijai pietrūkst tikai viens punkts. Normunds Šķepasts ierindojas 5. vietā (līdz 4. vietai – 1 punkts), bet Guntis Landsmanis pēc dalības vienā posmā atrodas 23. vietā. Retro klasē visu goda pjedestālu kopvērtējuma ailē pagaidām ieņem MK «ASB» pārstāvji − stabilā pirmajā pozīcijā atrodas Māris Miezītis, bet 2. un 3. vieta attiecīgi Raimondam un Dainim Homko. Viņus gan šķir vien trīs punkti. 6. vietā ierindojies alojietis Artis Silājs, kurš pirms Alojas posma piedalījās 26+ klasē. Savukārt Open F klasē Leons Kozlovskis ierindojas 2. vietā, no 1. vietas atpaliekot par četriem punktiem. Pēdējo posmu gan Leonam nācās izlaist traumas dēļ.

 

Turpmākie posmi

Jāpiemin, ka L.A.M.A. motokrosa turnīrā palikuši vēl četri posmi:

  • jūlijā – Tukumā;
  • augustā – Burtniekos;
  • septembrī – Kusā;
  • septembrī – Zorģos.

Atbalstīsim savējos!

 

Teksts: Rolands Paeglis

Foto: Artis Laiviņš