Aloja

Rudenīgās aktivitātes Ozolmuižas pamatskolā

Dzejas dienas Ozolmuižas pamatskolā

 

Reizē ar septembra siltajiem saules stariem un ābolu ražu Latvijā ienāk Dzejas dienas. Par Dzejas dienu moto šogad izvēlējāmies Ā. Elksnes dzejas rindas par rudeni. Kā katru gadu skolēni Dzejas dienām veltīja ziedu kompozīcijas.  Bērni meklēja, stundās lasīja, attēloja zīmējumā dzejoļus par rudeni.

27. septembrī tikāmies skolas zālē literārā pasākumā. Katra klase atbilstoši tēmai prezentēja savu rudens dzejoli. Skolas bibliotekāres I. Vītolas  ievadvārdos izskanēja, ka dzejoli var atrast ne tikai grāmatā, bet arī dārzā, kastanī, rudens ziedos. To pierādīja arī bērnu prezentācijas. Tās bija sirsnīgas, jautras un atraktīvas. Izskanēja U. Ausekļa, L. Brieža, I. Skapstes un citu autoru dzejoļi bērniem.

Paldies sākumskolas skolēnu vecākiem par atbalstu, veidojot kopā ar bērniem brīnišķīgās ziedu kompozīcijas! Paldies ikvienam , kas ar savu līdzdalību un padomu padarīja Dzejas dienas krāsainākas!


Skolotāju diena Ozolmuižas pamatskolā

 

Rudenī reizē ar āboliem un krāsainām lapām atnāk arī Skolotāju diena. Tā ir emocijām pārpilna diena: skolotāji tiek lutināti, vecāko klašu skolēni uz laiku kļūst par skolotājiem.

Ozolmuižas pamatskolā skolotājus sveicām 30. septembrī. No rīta 9. klases skolēni pedagogiem sagādāja pārsteigumu – sagaidīja skolotājus ar ziediem un apsveikumu.

Rīta līnijā direktore iepazīstināja ar jaunajiem skolotājiem un stundu sarakstu. Kamēr skolēni mācījās, gatavoja apsveikumus, skolotājiem bija relaksācijas stunda – Kā uzveikt stresu ? Dienas turpinājumā visi sapulcējāmies zālē uz klases stundu. 9. klases skolēni sveica skolotājus ar dzejas rindām, nolasīja aptaujas atbildes par skolotāja profesiju. Lūk, dažas atbildes : skolotājs ir mācītājs; cilvēks, kas māca;, sniedz zināšanas: uzdod mājasdarbus, lai bērnus spīdzinātu , lai skolēni kaut ko vairāk iemācītos. Ja skolotājs būtu supervaronis vai pasaku tēls, tad viņš būtu Vinnijs Pūks, Sarkangalvīte, Misters Bīns, Salātlapiņa. Izrādās ,ka skolotājs varētu būt ieradies no Marsa, Mēness. Viennozīmīgas bija atbildes, ka skolotāja darbs ir vērtīgs un vajadzīgs ,bet kļūt par skolotāju vēlētos tikai daži, jo tas esot grūts darbs.

Savukārt, aptaujājot skolotājus , skolēni uzzināja , ka skolotājiem ir interesanti hobiji un nodarbes.9. klases skolēni secināja, ka skolotāja profesija prasa daudz enerģijas, tāpēc skolotājiem vajag vairāk atpūsties, ceļot. Lai nebūtu nekādu starpgadījumu, zēni novadīja stundu Lidostā.  Skolotājiem nācās skaidroties par viņu ceļasomās atrastajām kontrabandas precēm: ieroci, kažokādu, krēma tūbiņu, kurā konstatētas narkotiskas vielas. Skolēnu vēlējums bija: “Skolotāji, ceļojiet droši !”

Noslēgumā visi skolēni sveica skolotājus ar ziediem un pašu darinātiem apsveikumiem, un R. Paula dziesmu “Nepareizā dziesma”. Skolotāju diena Ozolmuižas pamatskolā aizvadīta ar sirsnību un pateicību skolotājiem par viņu darbu.

Dienas otrajā pusē skolotāji devās izbraukumā uz Raunu apskatīt un iepazīt tās puses ievērojamākās vietas : Raunas Staburagu, Brīvības pieminekli, viduslaiku pilsdrupas ar skatu torni, Tanīsa pilskalnu. Pabijām SIA “Latvijas Kiploks”, SIA “Latnature”dabisko čipsu ražotnē. Patiesi gardi čipsi ! SIA “Siera ražotne”ir vienīgā ražotne,kur top Zaļais siers.  Prieks par jauniem un darbīgiem cilvēkiem, kas attīsta uzņēmējdarbību  Raunā, un jauki pavadītu laiku!

 

Ludmila Vējiņa, Ozolmuižas pamatskolas skolotāja