Aloja

Tikšanās ar bērnu grāmatu autori Vitu Štelmaheri

    Interesanta un jautra 1.-5.klašu skolēniem izvērtās 20.oktobra priekšpusdiena, satiekoties ar bērnu grāmatu autori Vitu Štelmaheri, kuru pavadīja uzticamais draugs un arī grāmatu literārais varonis, 5 gadus vecais čau-čau šķirnes suņupuika Rafī, kurš izpelnījās nedalītu bērnu uzmanību.

Ar Rafī mazie lasītāji var iepazīties, lasot grāmatas “Uzmanību! Rafī nāk! un “Es dzīvoju Latvijā”. Grāmatā par Rafī autore ir apkopojusi asprātīgus stāstus un situācijas no suņa ikdienas, un bijis tikai pavisam nedaudz jāpiefantazē. Autore stāstot bērniem rādīja lielformāta ilustrācijas, kuras autores vīrs Zintis zīmējis grāmatai par Rafī.

Toties grāmatā “Es dzīvoju Latvijā” autore ar runča Pogas un suņa Rafī palīdzību stāsta, cik jauka zeme ir Latvija. Poga ir neparasts kaķis, kurš zina visu. Pūkainajam čau-čau šķirnes suņukam Rafī savukārt ir tik ļoti daudz jautājumu. Abi dodas aizraujošā piedzīvojumā pa interesantu vietu un jauku cilvēku zemi – Latviju.

Autore bērniem pastāstīja, kā tapušas grāmatas par sivēna Piglas piedzīvojumiem, nolasot fragmentu no nu jau pēc skaita trešās grāmatas par sivēnu Piglu.

Lai arī autores stāstījuma laikā Rafī nedaudz snauda, tomēr vienubrīd piecēlās un uzkāpa uz skatuves. Šo mirkli izmantoja autore, pierunājot Rafī sniegt savus paraugdemonstrējumus – apsēsties, nogulties un ar ķepu parādīt, kurā rokā saimniecei ir paslēpts viņa našķis – gabaliņš rudzu maizes. Bērni atzinīgi aplaudēja Rafim.

Tikšanās noslēgumā, lai saņemtu Rafja vizītkarti, bērniem bija jāuzdod jautājumi autorei. Nu, protams, jautājumi bira pārpārēm, autore tik spēja atbildēt.

Paldies sākumklašu skolēnu korim un mūzikas skolotājai Anitai Roļskijai par viesiem veltīto muzikālo sveicienu.

Sarmīte Frīdenfelde, Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja