Aloja

Alojieši apmeklēja “Zinātnieku nakts 2016” pasākumus

Septembra pēdējā piektdienā Alojas Ausekļa vidusskolas 47 skolēni, no 6.-11.klasei un 4 skolotājas, devās uz Rīgu, lai apmeklētu skolēniem veltītus pasākumus.

Tā kā  gadu laikā esam daudz redzējuši gan augstākās izglītības mācību iestādes, gan zinātniskos institūtus, šoreiz gribējām gan redzēt jau zināmas vietas, gan apskatīt jaunas. Pasākums mums ir tradicionāls, skolēni pieteicās jau 2.septembrī.

Vispirms apmeklējām Rīgas Zoodārzu, jo izmantojām atlaižu kartes skolai kā aktīvai biedrības „Latvijas zaļā josta” pasākumu dalībniecei.

Tad devāmies uz Latvijas Universitātes Organiskās sintēzes institūtu, kas slavens ar zāļu radīšanu vēža un citu slimību ārstēšanai. Skolēniem bija iespēja noskatīties ķīmiķu šovu ar vielu pārvērtībām. Bija ekskursija ar gidu pa institūta laboratorijām. Uzzinājām daudz jauna par ķīmiķa profesiju, par zāļu ražošanas izmēģinājuma partijām. Pēc tam atsevišķā korpusā notiek ražošana lielos apjomos.Pēc tam iepazinām mediķu profesijas Rīgas Stradiņa Universitātē. Dažādi eksperimenti mijās ar dietologu, zobārstu un citu profesiju stāstiem un arī aktīvu darbošanos darbnīcās skolēniem.

Jauka izvērsās nakts ekskursija pa LU Botāniskā dārza trīs mājām. Gide ar interesantiem stāstiem, un baterijas gaismā, ieveda mūs dažādu, vairāk vai mazāk eksotisku, augu pasaulē.

Paldies skolas direktorei par transportu. Mēs, skolotāji, ceram, ka skolēnu zināšanas par profesijām, kas saistās ar eksakto priekšmetu jomu, arvien papildinās.

Paldies par atbalstu klašu audzinātājām- Inai Šternfeldei, Smaidītei Rudzītei, Gunai Grigorjevai.

Alojas Ausekļa vidusskolas

Dabas zinātņu un matemātikas

metodiskās komisijas vadītāja

Sarmīte Mangulsone