Aloja

Tikšanās ar Uģi Kuģi Staiceles pilsētas bibliotēkā

 

IMG_7613Staiceles pilsētas bibliotēkā ar lekciju “Esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinājuši – vīrs, sieva, bērni” viesojās vēdiskās filozofijas pasniedzējs, kā viņš pats lūdza pieteikt, novadnieks Uģis Kuģis.
Sarunas sākumā pasniedzējs iepazīstināja ar sevi, kā viņa dzīvē ienākusi šī filozofija, kura devusi visas atbildes uz visiem jautājumiem jebkurā dzīves un sociālā sfērā. Pastāstīja par klosterī pavadītiem gadiem, tur gūtām dzīves gudrībām, kuras ir palīdzējušas izprast viņa dzīves uzdevumus.
Savā lekcijā viņš skaidroja cilvēku savstarpējo attiecību nianses, mēģina lauzt mūsdienu sabiedrības stereotipus un piedāvāja iespējamus risinājumus attiecību uzlabošanai.
Nopietna un interesanta diskusija izvērsās jautājumā, ko no dzīves gaida vīrietis, ko sieviete. Lektors pievērsās tēmai, kura aktuāla ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem – kā izprast pretējā dzimuma domāšanu un uzvedības modeļus, kā atrast cilvēku, ar ko ģimenē veidot garīgas, mīlestības piepildītas attiecības. Kādu lomu, gan ģimenē, gan bērnu audzināšanā spēlē materiālās vērtības.
Lekcijas laikā ļoti daudz tika ar piemēriem atspoguļotas dzīves situācijas, kas lika paskatīties uz sevi no malas ar citu skatījumu.
Uģa Kuģa lekcijas saturs bija veidots tik atraktīvā un izteiksmīgā formā, ka neatstāja vienaldzīgu nevienu lekcijas apmeklētāju.

Anita Strokša
Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja