Aloja

Izvērtēta aizvadītā gada sportisko sasniegumu “raža”, godināti sportisti, treneri un komandas

21.janvārī Vilzēnu tautas namā godināja aizvadītā gada brašākos sportistus, sporta komandas, biedrības, kā arī atskatījās uz pērn sasniegto sportā. Tika teikts paldies arī treneriem un sporta veidu atbalstītājiem par ieguldījumu sporta attīstībā un popularizēšanā.

 

Klātesošos uzrunāja Alojas novada domes priekšsēdētāja Dace Vilne. Viņa uzteica sportistus par nenogurstošo darbu, kas ieguldīts, lai sasniegtu  teicamus rezultātus un varētu nospraust arvien jaunus mērķus. – Sportošana stiprina gribasspēku. Savukārt stiprs gribasspēks palīdz sasniegt rezultātus gan dzīvē, gan sportā. Vēlu katram sportistam panākumiem bagātu nākamo gadu, – sacīja D.Vilne.  

 

Stiklā gravētu skulptūru un naudas balvu no pašvaldības tovakar saņēma laureāti, kurus apbalvojumam piecās nominācijās virzīja iedzīvotāju balsojums. Decembra vidū pašvaldības mājas lapā un sociālajos tīklos ikviens tika aicināts izvirzīt kandidātus balvai “Alojas novada Sporta laureāts 2016”.

 

Par aizvadītā gada labāko sportisti tika atzīta alojiete Megija Matvijuka, kura spītīgi lauž šķēpus medību šaušanas sacensībās ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas valstu mērogā. Viņas teicamo rezultātu kontā jau vairākas zelta, sudraba un bronzas medaļas. Saņemot balvu, viņa priecājās par novērtējumu, bet atzinās, ka visticamāk tik augstus rezultātus nesasniegtu, ja blakus nebūtu viņas tētis Nauris Matvijuks, kurš reizē ir arī viņas treneris un lielākais atbalstītājs katrās sacensībās.

 

Labākā sportista tituls nonāca Ivara Mauriņa rokās par lieliskiem sasniegumiem spēka trīscīņā jeb pauerliftingā. Tas ir spēka sporta veids, kas sastāv no 3 disciplīnām – pietupieniem, guļus spiešanas un vilkmes. Jaunietis pērn labojis Latvijas rekordu junioru un Open grupā pietupienos svara kategorijā līdz 66 kg Eiropas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā. Tāpat gūtas pirmās vietas Latvijas čempionātā, SELL studentu spēlēs Somijā, kur norisinājās sacensības klasiskajā spēka trīscīņā.

 

Alojas novada labākās komandas gods tika galda tenisa Alojas sieviešu komandai un tās dalībniecēm Laurai Pavārei, Lailai Meinardai, Ievai Lepsei un Ingai Birzniecei. Komandas dalībnieču aizvadītā gada augstākais sasniegums ir 2. vieta Latvijas komandu čempionāta augstākajā līgā. Teicami rezultāti sasniegti arī Rīgas čempionātā dubultspēlēs, kur iegūta 3. vieta. Arī IV Latvijas Olimpiādē Valmierā komandu sacensībā izcīnītā 8. vieta nav mazāk nozīmīga.

 

Par Alojas novada sporta jauno cerību šogad atzīts ungurpilietis Eduards Dūrens, kurš trenējas karatē. Puisim ir 8 gadi, bet jau gūts izcils sasniegums 8. Starptautiskajā čempionātā “Polessian Capital” Baltkrievijas pilsētā Pinskā. Viņa treneris Maksims Halatins slavēja puiša gribasspēku, cīņassparu un patieso interesi par treniņiem.

 

Balsojumā par labākās sporta biedrības godu, vadībā pārliecinoši izvirzījās biedrība “Motoklubs “ASB””. Viņu veikums starptautiska līmeņa sacensību organizēšanā, veselīga dzīvesveida popularizēšanā novērtēts un pamanīts arī sabiedrībā. Uzteicams ir arī biedrības biedru un viņu ģimeņu ieguldījums aktīvā sabiedriskajā darbībā.

 

Pasākuma organizatori bija sarūpējuši arī Atzinības rakstus sporta treneriem, sporta skolotājiem un sporta entuziastiem par ieguldījumu sporta attīstībā un sporta popularizēšanā. Ar aplausiem par šiem nopelniem sveica Kasparu Riekstiņu, Maksimu Halatinu, Mārtiņu Svīķi, Nauri Matvijuku, Aigaru Rumbergu, Arti Golubovu, Māri Miezīti, Inetu Miezīti, Ingaru Dalku un Sandru Brokāni.

Savukārt Atzinības rakstu un medaļas saņēma Ivars Mauriņš (pauerliftings), Vidzemes karatē klubs (Mārcis Skrīvelis), Novusa klubs “Aloja” (Marģis Rozītis), galda tenisa klubs “Aloja” (Jānis Svīķis), Alojas mednieku klubs (Megija Matvijuka), Braslavas mednieku klubs (Jānis Bitmanis), Staiceles mednieku biedrība “Mežgravas” (Agris Anšmits), motosporta blakusvāģu ekipāža un Jānis Sedlenieks, florbola komanda “P.K.U.Puikule” (Kaspars Rudzītis), volejbola komanda “Aloja” (Toms Bošs), Alojas un Staiceles vīriešu basketbola komanda (Renārs Zlaugotnis), Alojas sieviešu basketbola komanda (Signe Fiļipova), Alojas novada sporta skolas basketbola komanda (Arta Bārda), futbola klubs “Staiceles bebri” (Kalvis Grāveris), futbola komanda “P.K.U.Puikule” (Jānis Jaunzems), Alojas novada sporta skolas futbola komanda (Mareks Migliņš), futbola komanda “Everton” (Andis Kārkliņš), ugunsdzēsības sporta pārstāve Amanda Saulāja. Par veselīga dzīvesveida popularizēšanu pateicās senioru biedrībai “Alojas seniori”.

 

Aizvadītā gada sportisko sasniegumu raža mūsu novadā bijusi tiešām bagātīga. To apliecināja vakara gaitā sumināto sportistu, treneru un sporta entuziastu kuplais pulks.

 

Pasākumu kuplināja vietējā jauniešu ritma grupa „Radiridirī” un deju grupa “JV Clubs dance” no Valmieras. Vakaru vadīja treneris un Alojas novada sporta skolas direktora vietnieks mācību jautājumos Aldis Pinka, sporta skolas audzēknes Arta Bārda un Elīza Cepurniece.

[Not a valid template]

Liānas Lilenblates-Sipko teksts

Liānas Lilenblates-Sipko, Eināra Bērziņa foto