Aloja

Turpinās projektu pieteikumu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Siguldas biznesa inkubatorā

liaaJaunie un strādājošie uzņēmumi tiek aicināti iesniegt pieteikumus uzņemšanai biznesa inkubatorā inkubācijas procesam līdz š.g. 21. martam.

 

Lai veicinātu auglīgu un inovatīvu jauno komersantu attīstību, LIAA 2016. gada 1. septembrī izveidoja 14 biznesa inkubatorus – LIAA reģionālās filiāles visā Latvijā: nacionālas nozīmes centros – Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī; reģionālas nozīmes centros – Kuldīgā, Talsos, Bauskā, Siguldā, Ogrē un Madonā un vienu radošo biznesa ideju inkubatoru Rīgā.

 

Inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskās personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un pilnveidei nepieciešamo vidi, koprades telpu (open office) ikdienas darba organizēšanai, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.

 

Inkubatorā nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai var saņemt fiziskas personas (pirmsinkubācijā) un komersanti, kas nav vecāki par 3 gadiem no reģistrēšanas brīža (inkubācijā) un kuri vēlas attīstīt savu biznesa ideju.

Inkubācijas posmā uzņēmumi var saņemt nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi segs otru pakalpojuma vērtības daļu.

 

Inkubatoros ir pieejama arī tā sauktā pirmsinkubācija, kuras ietvaros uzņēmēji var testēt savas biznesa idejas, saņemt bezmaksas konsultācijas un apmācības.

 

Pieteikšanās dokumenti ir pieejami LIAA mājas lapā: šeit

 

Plašāku informāciju par Siguldas biznesa inkubatora sniegtajiem pakalpojumiem un pieteikšanās procesu var saņemt pie Siguldas biznesa inkubatora projektu vadītājām: Gundega Vanaga-Janberga, Pils iela 16 (Siguldas pils kompleksā), tālr. 62400903, e-pasts gundega.vanaga-janberga@liaa.gov.lv vai Signe Millere, Pils iela 16 (Siguldas pils kompleksā), tālr. 62400903, e-pasts signe.millere@liaa.gov.lv.

 

LIAA Biznesa inkubatori tiek finansēti projekta “Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” ietvaros.

 

Papildu informācija:

LIAA Siguldas biznesa inkubators

Tālrunis: 62400903