Aloja

Alojas novada skolēnu lieliskie panākumi volejbola sacensībās “Lāse 2017”

Lai labāk sagatavotos “Lāse 2017” kausa izcīņas 1. posma sacensībām volejbolā, kurā piedalās skolu komandas, Alojas novada skolēni 28. februārī tikās draudzības spēlēs Alojas sporta hallē. Sacensībās iespējams piedalīties divās grupās – pamatskolu grupā, kur draudzības spēlēs piedalījās Ozolmuižas pamatskolas, Staiceles vidusskolas un Alojas Ausekļa vidusskolas 6-9 klašu audzēkņi, bet vidusskolu grupā – Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas un Alojas Ausekļa vidusskolas komandas. Katra komanda spēlēja ar katru un pārbaudīja savus spēkus, meklējot nevis pretinieka vājo vietu, bet savējus mīnusus, lai zinātu, pie kā vēl nākamajā nedēļā komandai jāpiestrādā. Par sacensību tiesāšanu organizatori teic lielu paldies skolotājam Aivaram Auseklim, kura zināšanas un pieredze šajā dienā bija neatsverama.  Un tieši tāpēc spēles aizritēja draudzīgā atmosfērā, akcentējot, ka galvenais ir nevis noskaidrot uzvarētājus, bet lieliski pavadīt laiku un pārbaudīt savu gatavību atlases sacensībām Limbažos 7. martā.  Neatkarīgi no rezultātiem katra komanda saņēma kliņģeri un pateicību par piedalīšanos, bet vērtīgākais šīs dienas ieguvums bija katras komandas atziņas par to, kas vēl jāpilnveido komandas saspēlē un kā vēl varam stiprināt aizsardzību vai uzbrukumu.

 

7.martā Limbažos “Lāse 2017” kausa izcīņas volejbolā 1.posmā, tiekoties ar citām komandām, mūsu novada jaunie sportisti jau bija pārliecinātāki par savām spējām un arī zinošāki par izvietošanos laukumā, spēles taktiku nekā tas bija līdz draudzības spēlēm. Varbūt tieši tāpēc 2001.- 2004. gadā dzimušo zēnu grupā (piecu komandu konkurencē) 1.- 2 vietu sadalīja mūsu novada komandas – ar 1 punkta pārsvaru, uzvarot Staiceles vidusskolu savstarpējā spēlē, Ozolmuižas pamatskola godam izcīnīja 1.vietu un iespēju doties uz kausa sacensību finālposmu Rīgā. Tagad mūsu brašie puiši Kristaps Eglītis, Artis Doroškēvičs, Artūrs Doroškēvičs, Mārcis Skrīvelis, Andris Jērcītis, Mārtiņš Žukovskis, Renārs Stumps un skolotāja Silva Stumpe jau var aktīvi gatavoties finālposmam. Staiceles vidusskolas komandā spēlēja Alens Mārtiņš Jirgensons, Emīls Artūrs Sorokins, Artūrs Rainers Talcis, Māris Barkovskis, Juris Ozols-Ozoliņš, Raimonds Roms un Mārtiņš Ristamecs. Sacensībām viņus sagatavoja skolotāja Vizma Tiltiņa.

 

1997.-2000. gadā dzimušo jauniešu grupā arī piedalījās piecas komandas. Mūsu novadu pārstāvēja Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas komanda (SSPV): Kristers Cābelis, Aivars Daņilovs, Markuss Keišs, Daniels Lazdiņš, Daniels Sležš, Ričards Stepanovs, Dairis Vāsbergs, Gvido Raivo Čipats un viņu skolotāja Vizma Tiltiņa. Pārliecinoši uzvarot trīs komandas un piedzīvojot sāpīgu zaudējumu, tikai ar viena punkta starpību piekāpjoties šīs dienas līderiem – Salacgrīvas komandai, SSPV jaunieši godam izcīnīja 2.vietu. Uz laukuma varēja vērot izpratni par spēli un saliedētību. To novēlam jauniešiem arī turpmāk, tāpat arī veiksmi citās sacensībās.

 

Kopumā prieks par mūsu komandu startiem. Plašāka informācija interesentiem ir pieejama Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas mājaslapā http://www.sportslimbazisalacgriva.lv/index.php/skolu-sports/rezultati.

 

Alojas novada sporta skolas direktore Inga Konrāde