Aloja

Nodibinājums “Limbažu fonds” piešķir finansējumu 4 vides objektu izveidei

Aprīļa nogalē Limbažu fonda dibinātāji tikās, lai izvērtētu tā organizētajā projektu konkursā „Latvijas simtgadi gaidot” saņemtos pieteikumus. Šis ir jau trešais gads, kad fonds organizē projektu konkursu vietējām iniciatīvu grupām.

 

2017.gada konkursa mērķis ir veicināt mērķtiecīgas, savas kultūras un apkārtējās vides cienošas sabiedrības veidošanos, atbalstot projektus, kuru ietvaros tiek īstenotas aktivitātes vietējās kopienas nozīmīgu vides objektu veidošanā. Ikviens no projektiem var tikt uzskatīts kā veltījums Latvijas simtgadei.

 

Konkursam pieejamais budžets bija 845 eiro, taču saņemtajos 6 projektos pieprasītais finansējums – ap 1100 eiro.

 

Žūrija pēc iepazīšanās ar visiem projektiem ar 200 eiro līdzfinansējumu nolēma atbalstīt 4 projektus, kas pilnībā atbilda konkursa nolikumam.

 

Tādējādi Guntas Meleces domubiedru projektā Braslavas pagasta Vilzēnu centrā tiks labiekārtota vieta, kur vietējie iedzīvotāji gaida pašvaldības transportu, autoveikalu, kā arī mēdz piestāt, lai parunātos. Tajā tiks uzstādīts soliņš, atkritumu urna, iestādīti skujeņi un ziedi.

 

Saicelieši Andas Timermanes vadībā turpinās darbu pie rotaļu laukuma labiekārtošanas. Lai vecākiem un auklītēm būtu, kur atpūsties, kamēr bērni spēlējas rotaļu laukumā, tiks uzstādīti divi soliņi. Vēl laukumā tiks izveidota burtu taka.

 

Alojas iedzīvotāji Guntas Krūmiņas vadībā veidos atpūtas vietu pie Alojas Ausekļa vidusskolas parka. Teritorijā tiks izzāģēti zari, izlīdzināta zemes virsma, uzstādīti četri soliņi, kā arī laukums tiks dekorēts ar akmeņiem, nodrošinot vietu, kur iedzīvotājiem atpūsties un rīkot āra pasākumus ar ugunskuru.

 

Vērienīgs vides objekts top Limbažos, Jaunās un Zāles ielas krustojumā. Tam ar dažādu ziedotāju un Limbažu novada pašvaldības finansiālu atbalstu 2016.gadā izstrādāts būvprojekts un pievilktas komunikācijas, lai šogad izbūvētu strūklaku. Ar Vairas Ābeles īstenoto projektu tiks daļēji veikti skvēra labiekārtošanas darbi – uzstādīti soliņi.

 

Finansējums šī gada projektu konkursam tika iegūts, 2016.gadā Limbažu fondam Limbažu pilsētas svētku laikā organizējot labdarības loteriju “Bumbu rallijs” un rokdarbu loteriju. Loterijām balvas un finansējumu dāvāja fonda dibinātāji, vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji, kā arī citi fonda labdari no dažādiem Latvijas novadiem.

 

Pēc projektu izvērtēšanas fonda dibinātāji lēma, ka tradīcija tiks turpināta un līdzekļi nākamā gada konkursa organizēšanai tiks vākti arī šogad. Kā galvenais finansējuma piesaistes pasākums tiks organizēta “Bumbu rallija” loterija.

 

Informāciju sagatavoja

Anna Siliņa

Nodibinājuma “Limbažu fonds”

Sabiedrisko attiecību speciāliste