Aloja

Alojietis Markuss Jefremovs un viņa skolotāja saņēmuši Kultūras ministrijas apbalvojumu

27.aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā norisinājās Kultūras ministrijas apbalvojuma pasniegšanas ceremonija par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs. Apbalvojumu saņēma Alojas Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Markuss Jefremovs un skolotāja Anna Jefanova.

 

M.Jefremovam šo izcilības apbalvojumu piešķīra par sasniegumu – zelta medaļu –  44.starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā Lidicē, Čehijas Republikā. Skolotāja A.Jefanova tika godināta par audzēkņa sagatavošanu dalībai konkursā.

 

Kultūras ministre Dace Melbārde apsveikuma runā izteica atzinību par jauniešu spilgtajiem starptautiskajiem sasniegumiem, kas Latvijas vārdu ceļ godā ne tikai Eiropā, bet arī Ķīnā, Korejā un Japānā. Pasākums noritēja muzikālā gaisotnē, to bagātināja jauno talantu-mūziķu un dejotāju priekšnesumi.

 

Par iespēju saņemt valsts augstāko apbalvojumu kultūrizglītībā, pateicamies Alojas novada domes priekšsēdētājai Dacei Vilnei par atbalstu un izpratni, pateicamies audzēkņa M.Jefremova ģimenei par sadarbību un ieinteresētību ikdienas mācību darbā!

 

Apsveicu skolas mākslas pedagogu kolektīvu ar profesionālā darba novērtējumu!

sagatavoja Laila Ulmane

Reiņa Oliņa foto