Aloja

Staicelieši šopavasar atkal atraduši un suminājuši Vimbu karali

1278Turpinot vimbu makšķerēšanas tradīciju, maija sākumā Staicelē norisinājās gadskārtējās sacensības „Staiceles Vimba 2017”. Sacensībām agrajā rīta stundā reģistrējās 15 dalībnieku. Dienas gaitā dalībniekiem kopā izdevās izvilkt 4.950 kg zivju.

 

Vislabāk tieši vimbu ķeršanā veicās vīriešu klasē startējušam staicelietim Indulim Graviņam. Viņš noķēra 2.595 kg zivju, tai skaitā 0.540 kg smagu vimbu. Līdz ar to I.Graviņš kļuva par šī gada Vimbu karali. Otrajā vietā palika Aigars Frīdbergs ar 0.205 kg zivju, bet trešais – Dzintars Denis ar 0.125 kg lomu. Šoreiz ārpus trijnieka palika Māris Broms un Arnolds Grebežniks. Pa visiem vīri todien noķēra 3.030 kg zivju.

 

Dāmu jeb sieviešu klasē startēja divas dalībnieces – Inna Merkuļjeva un Kristīne Ābele. Vislabāk veicās Innai – viņas makšķere pievilināja 1.160 kg zivju, savukārt Kristīne tika pie 0.030 kg loma. Kopumā dāmas noķēra 1.190 kg.

 

Bērnu vidū vislabāk veicās Egilam Merkuļjevam, izvelkot 0.480 kg smagu lomu. Otrajā vietā Annija Ābele ar 0.155 kg guvumu, bet trešā – Kristīne Usačeva ar 0.095 kg. Kopā jaunākie sacensību dalībnieki noķēra 0.730 kg zivju.

 

Jāatzīmē, ka retāk Salacas upē sastopamo zivi – sapalu – izvilka Arnolds Grebežniks. Vairāk makšķerniekiem ķērās raudas un asari. Sacensību galvenais tiesnesis Agris Rubenis vērtē: „Ņemot vērā, ka šis pavasaris ir tik auksts, domāju, ka izdevās noķert laika apstākļiem atbilstošu zivju daudzumu.”

 

Kamēr makšķernieki cīnījās par lielāko lomu, futbola laukumā otrpus Salacai sanākušie iesaistījās dažādās atrakcijās. Atpūtas vietā pie papīrfabrikas ikviens gribētājs varēja izvizināties ar plostu pa upi, bet pēcpusdienā pēc sacensību laureātu godināšanas saimnieces cienāja ar gardu zivju zupu. Sanākušie klausījās Salacgrīvas vokālā ansambļa „Dziedātprieks” un Vilzēnu tautas nama ritma grupas „Radiridirī” muzikālo sniegumu. Par jautrību rūpējās amatierteātra „Fabrika” dalībnieki.

 

Vakarpusē Staiceles kultūras namā ar izklaidējošu koncertprogrammu „Satikšanās” priecēja dziedātājs Juris Jope un ģitārists Linards Šveklis, izpildot komponista Raimonda Paula mūziku ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

 

Tovakar pirmizrādi piedzīvoja arī Staiceles dramatiskā kolektīva „Fabrika” jauniestudējums A.Voitkus „Skaistuma sacensības”. Vietējais kultūras nams bija ļaužu pārpilns, un aplausi nerimās vēl krietnu brīdi pēc izrādes beigām. Skanot deju mūzikai, vakars turpinājās kopā ar grupu „Ginc un Es”.

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts

A.Timermanes, E.Bērziņa foto

[Not a valid template]