Aloja

Alojas novada autofotoorientēšanās rallijs iebrauc arī kaimiņos – Mazsalacā

DSC_0041

Arī šogad, tāpat kā pērn, Alojas novada autofotoorientēšanās rallijs notika gan Alojas, gan kaimiņu – Mazsalacas – pašvaldības teritorijā. Sacensību dalībnieki – 36 komandas – startēja no Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centra, bet finišēja pie uzņēmējdarbības atbalsta centra-bibliotēkas Sala. Visvairāk dalībnieku bija no Alojas (10 komandu), tāpat no Staiceles, Ungurpils, Puikules, Limbažiem, arī no Cesvaines novada, Ikšķiles, Valmieras un Matīšiem.

 

Sacensības organizēja trīs Alojas novada aktīvistes – novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Timermane, Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas p.i. Inga Neimane un novada lauku attīstības konsultante Ziedīte Jirgensone. Rallistiem kopumā abos novados bija jāatrod 70 objektu, kas gan izrādījies grūti. Veiksmīgākā komanda bija atradusi un nofotografējusi 48. Pērn bija jāmeklē Graudiņu velnala Vīķos, ko neviens neatrada, tamdēļ šogad šo objektu atkal ielika atrodamo kontrolpunktu (KP) sarakstā. Šoreiz dažiem dalībniekiem laimējās to uziet. Visgrūtākie objekti izrādījās Staicelē, to skaitā bija interesanta plāksnīte pie vienas dzīvojamās mājas un vairāki akmeņi. Tos neatrada neviens. KP skaitā bija arī t.s. kustīgie objekti – stirnas, zosis un dzērves. Orientieristiem vissekmīgāk vedās tieši ar dzērvju nofotografēšanu. Tās bija fiksējušas 24 ekipāžas. Labi veicās arī ar zosīm – tās atrada 21, bet stirnas nofotografēja 8 komandas. Piecās vietās sacensību dalībniekiem bija jātiek galā arī ar dažādu uzdevumu izpildi. Piemēram, SIA Aloja Agro bija jāizpilda krustvārdu mīkla par kartupeļiem, bet Staiceles audēju namiņā jāieauž rindiņa jostā.

 

Autofotoorientēšanās rallija laikā bija jāveic arī labais darbs, kam komandas jau gatavojās mājās un par kura izpildi varēja saņemt papildpunktus. Bērnu sociālās aprūpes centrs Zīles Ozolmuižā bija iecerējis apzaļumošanu – pie centra izveidot apstādījumu dobi. Rallistiem vajadzēja turp aizvest un arī iestādīt klinšrozītes. Labo darbu veica un papildpunktus nopelnīja 29 komandas.

 

Finišā rallija dalībniekus gaidīja no Alojas kafejnīcas Mieriņš vestais lielais zupas katls ar tur gatavotu cienastu. Jāpiemin, ka pirms starta Mazsalacas TIC bija sarūpējis dāvaniņu – pildspalvu un kārumus, lai spēks sacensties vairāku stundu garumā. 

 

Alojas novada autofotoorientēšanās rallijā pirmajā trijniekā ierindojās komandas no Alojas – Konstance un trīs musketieri (šoferis Māris Siktārs), Pērļu zvejnieces (stūrmane Sanita Bārda) un Rajons ar šoferi Ansi Romanovski. Pērnā gada līderi, Staiceles komanda Velna kalpi ar stūrmani Mārci Kovisāru, šoreiz bija ceturtie. I.Timermane stāsta, ka šajās sacensībās organizatori piedzīvojuši arī sarūgtinājumu: – Kādi dalībnieki izrīkojās ļoti neglīti. Vienam no meklējamiem kontrolpunktiem priekšā bija barjera. Ideja bija, ka auto jāatstāj pie tās un aptuveni kilometru jāskrien kājām. Kāds bija barjeru nolauzis… Ar brīvprātīgajiem kopā mēs to salabojām. Sarunbiedre vērtē, ka kopumā gan sacensības izdevās. Diena bija ļoti skaista un sacensību dalībnieki apmierināti.

 

Līga LIEPIŅA laikraksts “Auseklis”

Rallija dalībnieku foto