Aloja

Staiceles “Fabrika” uzved “Skaistuma sacensības”

Staicelē pirmizrādi piedzīvojis vietējā amatierteātra Fabrika iestudējums. Kolektīvs interesentiem rādīja pašu iestudēto Artūra Voitkus komēdiju Skaistuma sacensības.

 

Režisore Aira Lapkovska priecājas, ka aktieri ir malači un pirmizrāde tiešām izdevās kā svētki gan pašiem spēlētājiem, gan skatītājiem. Viņu sanāca daudz un Fabrikas jauniestudējumu uzņēma ļoti labi. – Bija uz urā! – teic sarunbiedre. Viņa uzliela aktrises par drosmi. – Viņām pa vienai bija jākāpj „uz mēles” un sevi jāizrāda publikai. Zināms jau, ka tas ir teātris un tā ir tikai tēlošana, bet tomēr tā izdarīt nav viegli. Un viņas to paveica spīdoši! Teksta ziņā izrādi uz saviem pleciem iznesa un lielāko darbu veica abi vīrieši – Māris Borisovs un Einārs Bērziņš –, kuriem bija ļoti daudz dialogu, – stāsta Aira. Kolektīvā ir desmit aktieru, un lomas šajā darbā bija teju visiem. – Mums ir ļoti labi aktieri, kuriem patīk tas, ko viņi dara, – teic sarunbiedre. Starp citu, izrādē iesaistīties pieaicinātas arī četras jaunas meitenes, ar kurām modeļu demonstrēšanā Fabrikas aktrisēm it kā bija jāsacenšas.

 

Šī luga iestudēšanai kopīgi izvēlēta no vairākām, piemeklējot atbilstošāko kolektīva lielumam un iespējām. – Galvenais, lai mums pašiem ir interesanti, – spriež režisore. Ar jauniestudējumu amatierteātris iecerējis uzstāties arī citviet. Pagaidām tiek apsvērti dažādi varianti.

 

Līga LIEPIŅA laikraksts “Auseklis”

Andas TIMERMANES foto